Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcı (ESHS) E-Tuğra,  Erzincan Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (Erzincan SMMMO) ile elektronik imza (e-imza) çözümü için anlaşma imzaladı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun ESHS olarak yetki verdiği kurumlar arasında yer alan E-Tuğra, Erzincan SMMMO’nun Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) ve e-devlet uygulamalarında kullanılan e-imza ihtiyacına çözüm sunacak.

EBG Bilişim Teknolojileri ve Hizmetleri A.Ş (E-Tuğra) Yönetim Kurulu Başkanı N.Hüseyin Kuran, “T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nca uygulaması yapılan Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS)  kapsamında, Ticaret Siciline kayıtlı firmaların yetkililerinin ve firmalar adına işlem yapan Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlerin elektronik imza kullanmaları gerekmektedir. E-Tuğra, SMMMO’lara e-grup ürünleriyle çözüm ortağı olmaktadır. Erzincan SMMMO da e-dönüşüm sürecine E-Tuğra’yla geçiyor” dedi.

Kuran, 2015 yılında e-devlet uygulamalarının daha da yaygınlaşacağını öngördüklerini söyledi.  Kişi ve kurumların e-devlet uygulamalarına entegrasyonda öncelikle e-imzaya sahip olmaları gerektiğini belirten Kuran, “ Önümüzdeki dönemlerde  serbest meslek erbabı, sendikalar, odalar, birlikler ve bunların üst kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşları ile apartman yöneticiliği gibi diğer gerçek ve tüzel kişileri de kapsayacak şekilde ülkedeki tüm ekonomik birimlerin MERSİS’e dahil edileceği dikkate alındığında, 2015 yılı içinde Türkiye’de 1 milyondan fazla e-imza üretileceğini düşünüyorum. E-Tuğra, e-imza ve diğer e-grup ürünleriyle kuruluşlara e-dönüşüm süreçlerini hızlı ve sorunsuz tamamlamaları için destek olmaktadır “ dedi.

E-Tuğra, Sivas Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası ile geçtiğimiz yıllarda yaptığı e-imza sözleşmesini de yeniledi.

E-Tuğra EBG Bilişim Teknolojileri ve Hizmetleri A.Ş  hakkında:

E-Tuğra EBG Bilişim Teknolojileri ve Hizmetleri A.Ş., yüzde yüz yerli sermaye ile 2005 yılında kurulmuş olup, Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcı (ESHS) olarak faaliyet göstermek amacıyla 5070 sayılı elektronik imza kanunu ve ilgili mevzuatların öngördüğü kriterleri ve alt yapı çalışmalarını tamamlamış ve Haziran 2006 ‘da Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu' ndan onay alarak, ESHS olarak faaliyetlerine başlamıştır. E-Tuğra, ilk 500 bilişim şirketi sıralamasında her yıl hızla yükselmeye devam etmektedir. TSE-ISO-IEC 27001 BGYS sertifikasyonuna sahip olan EBG Bilişim Teknolojileri ve Hizmetleri A.Ş., mevcut bilgi birikimi, tecrübe, sıfır hata ve güçlü uluslararası işbirliklerinin yanı sıra, aynı zamanda tüm dünyada, Mozilla Firefox, Microsoft IE, Opera, Safari, Chrome, Ipad, IPhone, Andorid vb. uygulamalarında yüzde yüz güvenilir sertifika otoritesi olarak tanınan bir Türk SSL sağlayıcısıdır. Sahip olduğu 4096 bit kök sertifika ile Türkiye’de tek, dünyada sayılı şirketlerden biridir.