Erzincan’da kurulacak olan süt işleme tesisi ile ilgili Erzincan Valiliğinde basın toplantısı düzenlendi. Erzincan Valisi Ali Arslantaş, yaptığı açıklamada günlük 20 ton beyaz peynir için 20 ton kaşar peyniri için 5 tonda tereyağı, süt, yoğurt gibi diğer süt ürünlerini mamul hale getirilebileceği mandıra işletmesi süt fabrikası kuruyoruz. Yine Türk Kızılay’ı vasıtasıyla da pazarlayacağız. Market raflarında Erzincan sütüyle üretilen ürünler Türk Kızılay’ı ismiyle kullanılacak dedi. 


Erzincan’da, Erzincan Belediyesi, İl Özel İdaresi, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Ziraat Odası, ve Türk Kızılay’ı tarafından ortaklaşa yapılacak olan süt işleme tesisi hakkında Erzincan Valisi Ali Arslantaş başkanlığında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.


Düzenlenen toplantıya Erzincan Valisi Ali Arslantaş, AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tanoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yaşar Felekoğlu,  Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Faruk Günay, Ziraat Odası Başkanı Tamer Geyik ve basın mensupları katıldı.


Düzenlenen toplantıda süt işleme tesisi hakkında bilgi veren Erzincan Valisi Ali Arslantaş, “Yaklaşık 2 yıl önce yaptığımız arama konferansında tespit ettiğimiz öncelikli sektörlerimizin başında tarım ve hayvancılık geliyor. Hayvancılığı geliştirebilmek içinde et ve süt entegre tesisleri kurulması yönünde kararlar alınmıştı. Tarım Bakanlığımız ve Erzincan Belediyemiz işbirliğiyle bir et entegre tesisi kuruldu. Süt içinde Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı,  Erzincan İl Özel İdaresi, Erzincan Belediyesi, Ticaret Sanayi Odası, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Erzincan Ziraat Odası güç birliği yapıp kaynakları bir araya getirmiş bulunuyoruz. Toplamda 10 Milyon liraya mal olacağını öngördüğümüz bir işletmeyi Erzincan ekonomisine kazandırmış olacağız. 35 bin dönüm bunun 3 bin 200 metrekaresi kapalı, 32 bin metrekaresi açık alan olmak üzere bir fabrikanın bir fabrika binasını satın aldık öncelikle 2 milyon bir kaynak ayırdık. Geçtiğimiz hafta içerisinde de 73 ayrı makinenin ihalesini yaptık. Bu iş içinde yaklaşık 7 Milyon lira civarında kaynak kullanmış olacağız. Burada günlük 20 ton beyaz peynir için 20 ton kaşar peyniri için 5 tonda tereyağı, süt, yoğurt gibi diğer süt ürünlerini mamul hale getirilebileceği mandıra işletmesi süt fabrikası kuruyoruz. Yine Türk Kızılay’ı vasıtasıyla da pazarlayacağız. Market raflarında Erzincan sütüyle üretilen ürünler Türk Kızılay’ı ismiyle kullanılacak. Ayrıca Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi bölgelerimizden bir tanesi olan Besi İhtisas Organize Sanayi Bölgemizin proje çalışmalarını da başlattık. İnşallah bu yaz orada inşaatlar orada yükselmeye başlar diye ümit ediyoruz” dedi.

YERLİ KATKISI OLAN YATIRIMCILARLA ERZİNCAN KALKINABİLİR
Daha sonra konuşan Erzincan AK Parti Milletvekili Süleyman Karaman, “Benim için önemli konu olan biz buraya Vossloh’u getirmiştik. O zamanlar bir hayli çalışma yaptık. Erzincan’da yatırımcıları davet etmekte zorlandığımız günlerde Vossloh geldi. Hedefimiz,  Almanya’dan gelip Erzincan’a yatırım yapıyorsa yabancı şirket, yerlilerimizin de hızlanması lazımdı. Ama bunda çok başarılı olamadık. Bu fabrikayı devralmak için çalıştığımız sıralarda çok üzüldüğüm günlerdi ama şuanda seviniyorum. Erzincan’da yerleşik olan yatırımcıların yatırımlarıyla kara verdik. Onun için yerli katkısı olan yatırımcılarla Erzincan kalkınabilir. Dışarıdan yatırımcılar gelip gidiyor bu Türkiye’de çok var. Cazibe merkezlerini yaparken de bundan biraz çekinildi. Onun için çok iyi bir örnek teşekkür ederim katkısı olan herkese” dedi