Ak Parti Erzincan Milletvekilleri Sebahattin Karakelle ve Serkan Bayram ortak bir açıklama yaparak Et ve süt kurumu Erzincan tavuk entegre tesislerinin Temmuz-Ağustos aylarında hizmete açılması konusunda yoğun çalışmalarımız devam ediyor.dediler

Açıklamada "Et ve süt kurumunun ilk tavuk kombinesi olan tesisler, Erzincan’ın yanında çevredeki 9 il için de tavukçuluk sektörünün gelişmesine katkı sağlayacak, oluşturacağı katma değer ile yöremiz insanının refahına olumlu etki yapacaktır.
24.000 metrekare kapalı alanı ve 2.600 ton depolama kapasitesiyle kurulan tesis, saatte 8000 adet kesim sayısıyla günlük 37.500 adet tavuk işleyebilecek durumdadır. Tesisin faaliyete geçmesine bağlı olarak özellikle tavuk yetiştiriciliği konusuna ilgi duyan hemşehrilerimizin yoğunluğu bizleri sevindiriyor.

Hale hazırda ilimizde 50.000 lik iki adet çiftlik mevcuttur. Ancak ilimiz Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun girişimleri ile IPARD projeleri doğrultusunda 6 adet 50.000’lik tesisin yapılması konusunda çalışmalar mevcuttur. Ancak bu da yeterli değildir. Zira ilimizde kurulan bu entegre tesis 54 adet 50.000’lik kümesin kapasitesini karşılayacak büyüklüktedir. 45 günlük üretimle 2.800.000 kesime ulaşan tesis Erzincan’ımızın yüz akı olacaktır.

Tesisin üretimine katkı konusunda ilimiz yatırımcısının “bekleyelim, yapsınlar görelim” daha sonra biz de yaparız anlayışı nedeniyle inşallah geç kalınmaz diye düşünüyoruz.

Kombinamızda üretilecek tavuk ürünlerinin tüketim pazarı hazır olup ilimize ve ilimiz yatırımcısına büyük katma değer sağlaması yanında istihdama olumlu etki yapacak yatırımlara hemşehrilerimin iltifat edeceğine, ilgi göstereceğine yürekten inanıyoruz"denildi