Erzincan Milli İrade Platformu tarafından 26 Ağustos Cuma günü saat 17:00'de yapılacak olan Teröre Lanet Mitingi, Erzincan Belediyesi önünde başlayıp Cumhuriyet Meydanında ki açıklama ile sona erecek.
Düzenlenecek olan Teröre Lanet Mitingi öncesi Sivil Toplum Kuruluşları ile bir araya gelerek istişarede bulunan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, miting ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Başkan Başsoy; “15 Temmuz 2016 gecesi Türkiye Cumhuriyetine karşı FETÖ terör örgütü tarafından bir darbe kalkışması yapılmıştır. Bu kalkışma Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın mesajları ile halkımızın meydanlara dökülmesi ile birlikte bertaraf edilmiştir. O günden sonra halkımızın birlik ve beraberliği en üst seviyeye çıkmıştır. Başta Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız olmak üzere halkımıza teşekkür ediyorum. Ama maalesef Türkiye’nin üzerinde oynanan oyunlar bitmemektedir. Bu olaylar ve yaşadığımız darbe kalkışmasından sonrada Türkiye’de yeni terör olayları başlamıştır. Bunların en acısı Elazığ’da Emniyet Müdürlüğümüze yapılan saldırı ve Gaziantep’de bir düğüne yapılan saldırıdır. Burada bir çok vatandaşımız canlarını kaybetti, şehitlerimiz oldu. Onlara Allah’tan rahmet diliyoruz. Bu nedenle biz Erzincan olarak her zaman Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik ve beraberliğinin en üst seviyede olmasında örnek illerden bir tanesiyiz. Biz burada bu birlik ve beraberliğimizi tekrar göstermek ve Erzincan da yapılan bu hain saldırılara karşı tepkimizi göstermek için 26 Ağustos Cuma günü saat 17.00 da tüm sivil toplum kuruluşlarımızla ve hemşerilerimizle birlikte yaşanan terör olaylarını telin etmek için bu mitingi düzenleyeceğiz. Buradan hemşerilerimize çağrımız saat 17.00 da yapılacak olan mitinge çağırıyoruz. Önemli bir mesaj olacak. Çünkü bir mesaj vereceğiz Erzincan’dan. Erzincan’da bütün sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi partilerimizin destek verdiği bir yürüyüş ve miting olacak. Alevi, Sunni, Laz, Çerkez her zaman bir olduğu gibi yine Erzincan’da terör örgütlerini telin yürüyüşünü başlatacağız. 26 Ağustos 2016 Cuma günü yürüyüşümüz Belediye binası önünden başlayacak” dedi.    
Erzincan Belediyesinde yapılan açıklamaya Erzincan Milli İrade Platformu üyesi sivil toplum üyeleri katıldı.