Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Gürkan, Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı.Başkan Gürkan mesajında "“Tarihimiz, genciyle yaşlısıyla kadınıyla erkeğiyle omuz omuza vererek bu vatan için kendini adayanların şanlı zaferleriyle doludur.” dedi.

Açıklamasında tarihin her döneminde ülkemiz üzerinde oynanan oyunların hiç değişmediğine değinen Gürkan, “Tek yürek olarak birlikte işgale ve zulme karşı mücadele eden halkımız ve kahraman ordumuz, 13 Şubat 1918 tarihinde ilimizi işgalcilerden temizlemişlerdir.

Üzerinden yüzyıl geçmesine rağmen bugün yaşadığımız ruh yine aynı mücadeleci ruhtur. Geçmişte birlik olup vatanımızı nasıl koruduysak bundan sonra da bizi bölmek isteyenlere karşı durup, birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeliyiz.

Bize düşen en önemli görev, şartlar ne olursa olsun ülkemizi her yönden kalkındırmak ve bunun için tüm varlığımızla çalışmaktır.   Bu duygu ve düşüncelerle vatanımızın bağımsızlığı ve milletimizin birliği için hayatları pahasına kahramanca mücadele eden aziz şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi minnetle anıyor, tüm Erzincanlıların 13 Şubat Kurtuluş Bayramını kutluyorum” dedi.