Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Polat, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Polat mesajında; Ulu Önder Atatürk’ün “En Büyük Eserimdir” diyerek bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimiz’in kuruluşunun 91. yıldönümüne erişmenin gururunu, onurunu, sevincini ve mutluluğunu yaşıyoruz diyerek sözlerini şöyle devam etti;

“Türkiye Cumhuriyeti, aradan geçen 91 yılda başta demokrasi, insan hakları, eğitim, sağlık, bilim, ulaştırma olmak üzere tüm alanlarda önemli mesafeler kat etmiştir. Cumhuriyetimizin değerlerini demokrasiyle taçlandırma başarısı gösteren Ülkemiz, köklü tarihi geçmişi, zengin kültürü ve jeopolitik konumuyla bölgemizin ve dünyanın parlayan yıldızıdır. 

Türkiye Cumhuriyeti, artık her alanda dev atılımlar gerçekleştirmiş bir dünya devletidir. Ülkelerarası amansız bir rekabetin yaşandığı yüzyılımızda ülkemiz bilgiye önem vererek, teknolojik alanda önemli başarılara imza atmış ülkeler arasında yerini almıştır. 

Bundan sonrada Türkiye Cumhuriyeti önünde uzanan aydınlık yolda, emin adımlarla ilerlemeye devam edecek, benimsediği, evrensel ilkeleri muhafaza ederek, uygar dünyanın onurlu bir üyesi olmak için verdiği kararlı mücadeleyi sürdürülecektir.

Bağımsızlığımızın ve vatanın bölünmez bütünlüğünün simgesi olan Cumhuriyetimizi korumak, yaşatmak ve gelecek nesillere ulaştırmak Türk Milletinin en önemli görevlerindendir.

Bu duygu ve düşüncelerle böyle anlamlı bir günde başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahramanlıkları ile her zaman gurur duyulan gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyoruz” dedi.