Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sarak, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası olması dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Sarak, mesajında;
 
      "Birçok ülkede her 10 kişiden birinin fiziksel, zihinsel veya duygusal nedenlerle engelli olduğu bilinmektedir. 
Kamu görevlileri, sivil toplum örgütleri, gönüllü kuruluşlar ve birey olarak vatandaşlarımızın, engelli vatandaşlarımız konusunda gösterecekleri ilgi, duyarlılık ve destekleri onların, daha iyi yaşam koşullarına kavuşmalarına, sosyal yaşama katılmalarına hız kazandıracak çalışmalar engellilerimizin yaşama daha sıkı bağlanmalarını sağlayacaktır.
      İnsanlığın ortak bir sorunu olan engellilerimizi anlamak ve onlarla bütünleşmek toplum kurallarının bir gereğidir. Engelli vatandaşlarımızın hayata daha kuvvetli tutunması, her alanda kendilerini geliştirip, yaşama sevgilerini kaybetmemeleri için hepimizin üzerine düşen büyük sorumlulukları vardır.
 
     Her birey ya engelli, ya da engelli adayıdır. Engellilerin hayatın her alanında kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmeleri temel bir insan hakkıdır. Toplum olarak onlara sahip çıkılması, olası olumsuzluklardan tüm engellileri koruma ve onlara insanca yaşam alanı sağlamak amacıyla güç birliği ve gönül birliği yapılması en büyük amacımız olmalıdır. 
 
     Bu duygu ve düşüncelerle toplumumuzun  engelli vatandaşlarımıza duyarlılığın artmasına vesile olması dileğiyle, Engelliler Haftası’nı kutluyor, tüm engelli kardeşlerime ve ailelerine sevgi ve saygılar sunuyorum.” dedi.