Kavakyolu Beldesi Bahçesaray Tesislerinde düzenlenen ve Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Sarak’ın ev sahipliği yaptığı iftar programına Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Emniyet Müdürü Doğan İnci Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bedir Limon, Ak Parti İl Başkanı Orhan Bulut Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Tuna Güneş, Müsiad Başkanı Murat Yurt ve İl Protokolü ve çok sayıda Erzincan Ticaret ve Sanayi odası Yönetim Kurulu, Meclis üyeleri ve Meclis Başkanı Mehmet Erkan Hatipoğlu ve üyeleri katıldı.

Erzincan İl Müftüsü Yavuz Karabayır tarafından yapılan dualar eşliğinde gerçekleşen programda açılış konuşması yapan Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Sarak konuşmasında “Erzincan Ticaret ve Sanayi Odasının düzenlemiş olduğu bu ‘İftar Programı’nda sizlerle bir araya gelmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum.
Bildiğiniz üzere, manevi hazzın ve lezzetin zirve yaptığı kutlu bir dönemin içinden geçiyoruz.
Mübarek Ramazan ayının eşsiz ve mana yüklü derin ikliminden millet olarak feyizlenmek ve oluk oluk akan nimet pınarlarından kana kana içmek için ibadetlerimizi yapıyoruz.
İnşallah Cenab-ı Allah, tuttuğumuz oruçları ve yaptığımız duaları kabul eder ve üzerimizden ihsanını, mağfiretini ve himmetini esirgemez.
Bu anlamlı davete katılan ve aynı sofranın etrafında bir araya geldiğimiz her bir arkadaşıma bu vesileyle şükranlarımı sunuyorum.
Hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.
Yüce dinimizin güzelliklerine erişebilmek ve nefsin tasallutundan sıyrılabilmek bu ayın sunduğu kutsal mesajlara vakıf olmakla mümkündür.
İftar sofralarının etrafında inşa edilen manevi köprülerle; kalplerimize huzur, yüreklerimize sıcaklık ve bakışlarımıza umut hâkim olur.
Allah’ım birliğimizi ve bütünlüğümüzü bozmaya çalışanlara fırsat vermesin ve Türk milletini korusun ve kollasın.
İftar programının hazırlanmasında emek ve gayretini esirgemeyen yönetin kurulu üyelerimize ve oda personelimize teşekkür ediyorum.
Konuşmama son verirken hepinizi tekrar sevgi ve saygılarımla selamlıyorum”dedi.

Ardından Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy konuşmasında Ticaret ve Sanayi Odamızın iftarı programına hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Şehrimiz adına Erzincanlılar adına güzel Erzincan adına ilimize yeni teşrif eden ve ilk toplu iftar programına katılan Sayın Valimize de hoş geldiniz sefalar getirdiniz diyorum. Ayrıca tüm hemşerilerimizin Ramazan ayını tebrik ediyorum. Bizler Erzincan olarak gerçekten Türkiye’de örnek illerden bir tanesiyiz. Yine Sayın Valimizin de önderliğinde inşallah önümüzdeki günlerde aylarda yıllarda Erzincan’ın bu örnek il oluşunu hem birlik beraberlik açısından hem de kalkınma açısından hızlı bir ivme kazanacağına inanıyorum. Yine bu iftar programında bizleri buluşturduğu içinde Sayın Süleyman Sarak kardeşimize ve yönetim kuruluna huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Buraya gelmeden önce Ankara’da Sayın Milletvekillerimizle görüştüm Başbakanımızın Sayın Binali Yıldırım’a Erzincan’da böyle bir iftar programında sizlerle bir araya geleceğimizi söyledim kendilerinin selamları var.Ayrıca Milletvekillerimiz Sebahattin Karakelle ve Serkan Bayram’ın selamları var onlarda hayırlı ramazanlar dileklerinde bulundular.Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası yönetiminde bulunan tüm arkadaşlarımızın bu yeni dönemde sayın Başbakanımızın Başbakanlığında Erzincan’a yeni Valimizle birlikte Erzincan’a çok güzel projelerin getirileceğini müjdesini verebiliriz bunun ışığını görüyoruz inşallah Erzincan gelecekte kalkınmış ilerlemiş Organize Sanayisi dolu olan birlik beraberliği en üst seviyede olan bir il olarak bu önümüzdeki üç sene içerisinde imzasını atacaktır.Bu duygu ve düşüncelerle tekrar hepinizin Ramazan ayını tebrik ediyor saygılar sunuyorum” dedi.
 
Ardından kapanış yapan Erzincan’ın yeni Valisi Ali Arslantaş konuşmasında” Barışın, huzurun ve kardeşliğin pekiştiği, öne çıktığı Ramazan ayının bu güzel akşamında sizlerle beraber olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Siz müteşebbisler, iş adamları, Türkiye’nin temel dinamiklerisiniz. Devletimiz de bütün imkânlarıyla sizlerin yanındadır.
Ülkemizin aydınlık geleceği için resmi kurum ve kuruluşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, işadamlarımız ile birlikte uyum ve ahenk içerisinde çalışma hedefindeyiz. Şunu unutmayalım ki, memleket kendi memleketimizdir. Hepimiz bu ilin, bu ülkenin şerefli vatandaşlarıyız. Hepimizin bireysel sorumlulukları olduğu gibi kurumsal sorumlulukları da vardır.
Türkiye’nin çok daha büyük bir ülke olmasını sağlamak, demokrasimizi ve ekonomimizi güçlendirmekle mümkündür. Bütün bunları temin etmek için olağanüstü çalışmamız, enerjilerimizi buna vermemiz gerekiyor. Enerjimizi boşa harcayacak vaktimiz yoktur. Birlik ve beraberliğimizi çok daha güçlü hale getireceğiz. Elbirliği içerisinde, enerjimizi halkımızın mutluluk ve refahı için, ilimizin ve ülkemizin kalkınması için harcayacağız.
Dünya, özellikle son yıllarda büyük ekonomik krizlerle karşılaştı. Önümüzdeki süreçte de yeni bir kriz endişesi tüm dünya ülkelerini sarmış durumda. Bütün bunlar, her ülkenin kırılgan olabileceğini gösteriyor. Bu ortamda kendi iç barışımızı ne kadar güçlü tutarsak, bu zararlardan o kadar etkilenmeden kurtulabiliriz.
Demokrasi, hukuk ve serbest piyasa ekonomisinin ilkeleri çerçevesinde herkesin birbirinin hak ve hukukunu gözeteceği ortamı sağlanması ve karşılıklı diyalog içerisinde olunması hepimizin ortak arzusudur. 2015 yılını %4 büyüme ortalamasıyla kapatan ülkemiz 2016 yılının ilk çeyreğinde % 4,8 gibi yüksek bir büyüme yakalamış ve 28 AB üyesi ülkenin hem tamamından tek tek daha hızlı büyüyerek ilk sıraya yerleşmiş, hem de 28 üyenin ortalama büyüme rakamlarını 3 e katlayarak her alanda gıpta ile izlenilen bir ülke haline gelmiştir.
Buna paralel olarak ilimizde oluşan beklenti ilimizin de ülkemizin her alandaki kalkınma ve büyüme hamlesine her geçen gün daha fazla katkıyı sağlamasıdır.
Hiç şüphesiz bunda siz değerli işadamlarımıza çok büyük vazifeler düşmektedir. Bu katkılarınızın her geçen gün daha da artarak devam edeceğine olan inancım tamdır.
Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha sizlerle beraber olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Hepinize tekrar başarı, sağlık ve esenlikler diliyorum” dedi.