Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sarak, Babalar Günü nedeniyle mesaj yayımladı.
Başkan Sarak mesajında “Her yıl Haziran ayının üçüncü haftası, babalar gününü kutlamaktayız. Bu sene, babalar günü Ramazan ayına denk geldi. Böyle güzel ve anlamı derin günlerde baba duası alan kişinin sırtı yere gelmeyecektir. Her ne kadar cennet anaların ayağının altında olsa da, anneler sanki babalardan bir adım öndeler gibi görünse de, babaların yerini hiç kimse dolduramaz. Anneler baş tacı, babalar gönül yoldaşıdır.

Dünyaya gelişimizle birlikte büyük sorumluluklar yüklenen ve bu durumdan hiçbir zaman şikâyet etmeyen, aksine çocuklarının bütün isteklerini severek yerine getiren, yerine getiremediği zaman kahrolan ve tek istekleri çocuklarının mutluluğu olan babaların hakkı hiçbir zaman ödenmez. Bir babanın yaptığı fedakârlığı insan ancak baba olunca anlar. Kız çocuğu için hayatına giren ilk erkek babasıdır. Bütün bir hayatında, büyüse evlense bile babasının sevgisine ihtiyaç duyar. Erkek çocuk için babası modeldir. Her yaptığı hareketi görür, inceler, onun gibi olmak ister, onu taklit eder.

Her çocuk büyüse bile babası için çocuktur ve babaya olan ihtiyaç hiç bitmez. Ben mesleğimi rahmetli babamın yanında öğrendim. Onu izleyerek nasıl tüccar olunur, nasıl insan olunur, işçi hakkı nedir, insan hakkı nedir, ben hep ondan öğrendim. Şimdi de hiçbir kitaplardan öğrenemediğim bu bilgileri kendi çalışanlarıma, kendi çocuklarıma, sohbetlerde gençlere aktarıyorum.
Kuran’ı Kerim’de de ana baba hakkıyla ilgili pek çok ayet bulunmaktadır. Hatta ve hatta Allah, kendisine kulluk edilmesinden sonra ana baba rızasını kazanmayı emretmiştir. Bu hak ki, o derece önemlidir. Ana baba duasını almayan kişilerin işleri hep ters gider diye bilinir. Gene “Anne babaya of bile demeyin” diye bir hadis bulunmaktadır. Bütün kâinat dua üzerine kuruludur ve ana baba duası da her şeyden kıymetlidir.

Her zaman çocuklarını koruyan, kollayan, her koşulda yanlarında olan, her fedakârlıkta bulunan babaların babalar gününü kutluyorum. Terör saldırılarında şehit olup evlatlarını babasız bırakan şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, evlatlarına hayırlı uzun ömürler diliyorum. Babalar günümüz kutlu olsun” dedi.