13 Mart 1992 Erzincan Depreminde hayatını kaybedenler için helva dağıtıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Ülkü Ocakları Başkanı Çağatay Mutlu ‘’Bugün Erzincan’ımızda meydana gelen resmi kayıtlara göre 693 vatandaşımızın hayatını kaybettiği  13 Mart 1992 depreminin yıldönümünü yaşamaktayız.

    Hepimiz inancımız gereği biliyoruz ki cenabı hak kullarını hayatlarımız boyunca sürekli imtihanlardan geçirmektedir.13 mart 1992 tarihinde bir ramazan akşamında Erzincan’da yaşayan hemşerilerimiz ve halkımız böyle bir sınava tabi tutulmuştur. Yaşanan deprem sonucu kamu kuruluşlarının da zarar görmesi nedeniyle halkımıza yapılacak yardımlara engel teşkil edilmiş fakat yüce Türk milleti yüce gönüllüğünü sergileyerek Erzincan’a ciddi manada desteklerde bulunmuş ve Erzincan yeniden inşa edilmiştir. Bu yapılacak destekler sonucunda Erzincanlı vatandaşlarımız ve Erzincan’ımız yeniden inşa edilerek hayatlarına kaldığı yerden devam etmelerine rağmen kaybettiklerinin acısı her gün yüreklerinde yanmaya devam etmiştir.

   Bizde, Erzincan Ülkü Ocak’ları olarak bu acıları unutmadığımızı belirtmek için bugün okunan Kuran-ı Kerim’ lerin ardından helva dağıtımı için Cumhuriyet Meydanı’nda bir program düzenlemiş bulunmaktayız. Dua ve temennilerimiz şu yöndedir ki Cenabı Allah, Erzincan’ımızın ve Türkiye’mizin hiçbir köşesinde hiçbir millete bir daha böyle bir acı yaşatmaması yönündedir. Bu temennilerle 13 Mart 1992 depreminde hayatını kaybeden deprem şehitlerimizin ruhu şad mekanları cennet olsun. Geride kalan akrabalarına ve yakınlarına baş sağlığı diliyor, Cenabı Allah2ın sabırlar vermesini diliyorum. ‘’dedi.