Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz tarafından Ülkü Ocakları Erzincan İl Başkanlığı görevine atanan Vasfi Karatepe yazılı açıklama yaptı. Karatepe açıklamasında "Daha önce görevleri süresince makama en ufak bir leke getirmeden vazifelerini tamamlayan Sn. Ferhat TAŞTAN başkanımız nezdinde geçmiş tüm il başkanlarımıza ve yönetimlerine teşekkür ederim.     

            Bu kutlu yolda Ülkü Ocakları Erzincan il başkanlığı olarak amacımız; Vatan ve millet sevgisi ile dolu ahlaklı nesillerin yetişmesi için üzerimize düşen görevleri layıkıyla yerine getirmektir.

            Genel başkanımız Sayın Olcay Kılavuz’un söylediği gibi düşünen, araştıran, yazan, okuyan ve sorgulayan aynı zamanda tüm bunları yaşantısına tatbik eden milliyetçi, manevi yönü güçlü gençler yetiştirmek için çaba sarf edeceğiz. Genel Merkezimizin de üzerinde özellikle durduğu madde bağımlılığına engel olma ve spor alışkanlığı kazandırma kampanyalarını devam ettireceğimiz gibi toplumsal hastalıklara karşı da tüm gücümüzle mücadele edeceğiz.

            Toplumsal hastalıkları Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş şöyle teşhis etmişti;  Türk milletine Bizans'tan geçen bazı hastalıklar vardır; gevşeklik, laubalilik, dedikodu, fitne, fesat, terbiyesizlik, birbirini beğenmemek, sır saklayamamak ve rastgele laf söylemek.

Öncelikli hedefimiz bu hastalıkları tedavi etmek için çalışmak olacak.

Bu mücadelede reçetemiz Liderimiz Devlet Bahçeli’nin “Birbirimizin varlığından mutluluk duymadığımız sürece; kardeşliğin dilini, dostluğun sesini ve sıcaklığını hissedemeyiz.” sözü olacaktır.  Bu sebeple tüm gençlerimizi çıkmış olduğumuz bu kutlu yolda bizimle beraber yürümeleri için Ülkü Ocakları çatısı altında toplanmaya davet ediyorum. Yapılan bu görevlendirme ilimize ve ülkücü camiaya hayırlı uğurlu olsun,

           ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN.

            Geçtiğimiz günlerde  Hakkari Yüksekova’da hain PKK saldırısı sonucu şehit edilen annemiz, bebeğimiz ve 2 emniyet personelimize Allah’tan rahmet kederli aileleri ve Aziz Türk milletimize baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. Bu patlamalar sonucunda yaralanan Gazilerimize Allah acil şifalar versin.