Ukrayna'dan Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen ve ilk kez Türkiye'de Kurban Bayramı geçiren Ahıska Türkleri, Türkiye'de ilk kezkurban ibadetini gerçekleştirdi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Ukrayna'dan Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkleri, yurt dışında yaşayan gurbetçilerce kendilerine bağışlanan 150 kurbanlık koyunu teslim alarak kurban etmeye başladı.
Avrupa Türk Federasyonuna yapılan kurban bağışlarının Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi organizasyonuyla Üzümlü ilçesinde yaşayan Ahıska Türklerine ulaştırılmasının ardından vekalet teslim ve kurban kesim programı düzenlendi.
Erzincan Ülkü Ocakları Başkanı Çağatay Mutlu tarafından kurbanlıkların vekaletleri Ahıska Türklerine verildi. Ardından yapılan dualar ile kurban kesimine geçildi. Kurbanlıklarını teslim alan Ahıska Türkleri, tekbirlerle öz vatanlarındaki ilk kurbanlarını kesti.
Erzincan Ülkü Ocakları Başkanı Çağatay Mutlu, yaptığı konuşmada, bayramların milli ile dini duyguların, inanç, örf ve adetlerin uygulandığı bir toplumda özel günler olduğunu söyledi."Vatanımızda bayram geçirdiğimiz için heyecanlıyız'Ahıska Türkleri olarak vatanlarında ilk kez Kurban Bayramı geçirdiklerini belirten Süleymanzade, "Bugün bize kurban gönderen Avrupa'daki soydaşlarımıza, Türk kardeşlerimize ve hepsine teşekkür ediyoruz. Tüm kurbanları Allah kabul etsin. Bizde şu anda bize gönderilen kurbanları kesiyoruz. Kurban ihtiyacı olan herkese paylıyoruz. Vatanımızda olduğumuz için ve bayramı burada geçirdiğimiz için heyecanlıyız. İnşallah bu devam eder çünkü vatanda olmak, bayram geçirmek başka bir güzel ve heyecanlı." diye konuştu.