Muharrem Ayı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanında 2 bin kişilik aşure ikramında bulunan Erzincan Ülkü Ocakları başkanı Vasfi Karatepe, Kerbela’nın bize öğrettiği en büyük mesaj Birlik, beraberlik ve kardeşlik olmalıdır dedi.

Cumhuriyet meydanında düzenlenen Aşure ikramı programına Milliyetçi Hareket Partisi Erzincan İl Başkanı Sakin Sönmez, Erzincan Ülkü Ocakları Başkanı Vasfi Karatepe, Milliyetçi Hareket Partisi Erzincan Merkez İlçe Başkanı Salih Aksu, Milliyetçi Hareket Partisi Erzincan İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Ayaz, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Erzincan Ülkü Ocakları Başkanı Vasfi Karatepe aşure ikramı sonrası yaptığı açıklamada, ‘’Muharrem Ayı içerisinde İslam tarihi içerisinde çok önemli olayların olması yanı sıra, Peygamber Efendimizin Cennet Çocuklarının Efendilerinden diye övdüğü torunlarından biri olan Ha. Hüseyin Efendimizin de şehit edildiği Kerbela olayının yaşandığı bir aydır. Kerbela olayı bütün Müslümanların kalplerini birleştirerek tek bir vicdana dönüştürmelidir dedi.

KERBELA’YI DOĞRU ANLAMALIYIZ

Kerbela’nın bize öğrettiği en büyük mesaj Birlik, beraberlik ve kardeşlik olmalıdır diyen Erzincan Ülkü Ocakları Başkanı Vasfi Karatepe,  Eğer bu mesajı doğru okuyup anlamazsak, hayatımızda tatbik etmezsek eğer İslam coğrafyasına hüznün ve matemin en acılı hikayeleri yaşanmaya devam edecektir. Bu davayı yok etmek isteyen günümüz yezitleri fırsat bulduklarında nasıl kahpelik edeceklerini 12 Eylül’de, 15 Temmuzda göstermişlerdir. Bu sebepten dolayıdır ki Türk-İslam davasının yılmaz bekçileri olarak Kerbela’da yaşananları anlamalı ve İslam Sancaktarlığı için gereken dersleri çıkarmalıyız. Hz. Hüseyin efendimiz gibi doğrunun, adaletin ve hakkın yanında sürekli mücadelemizi sürdürmeliyiz.

Bu vesileyle Kerbela Şehitlerini rahmet ve minnetle anıyor, Muharrem ayında yapılan ibadetlerin ve tutulan oruçların kabul olmasını yüce Allahtan niyaz ediyorum.’’ dedi.