Suriye’nin kuzeyindeki Türkmen köylerine yönelik başlatılan saldırılar Erzincan’da Ülkü Ocakları tarafından kınandı.Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan basın açıklamasında konuşan Erzincan Ülkü Ocakları Başkanı Çağatay Mutlu, Bayırbucak Türkmenleri'ne yapılan saldırıları kınadı.Mutlu gazetecilere yaptığı açıklamada "Bugün Burada Türkmendağında Yaşam mücadelesi veren Bayırbucak Türkmenlerini soydaşlarımızın maruz kaldığı soykırımı, mezalimi kınamak, bu duruma tepkimiz göstermek ve bu zulüme dur demek için bir araya gelmiş bulunmaktayız.


Bilindiği üzere Türk İslam Coğrafyasının her bir köşesinde soydaşlarımız insanlığa sığmayan, Kabullenilmesi imkansız tahammülü zor ağır şartlar ve zor durumlar içerisinde yaşam mücadelesi vermektedir.



Malumunuz olduğu üzere Canımız, Kanımız Özgardaşlarımız Türkmen soydaşlarımız Irak’ta Suriyede maalesef uzun bir süredir vahşetle dehşetle karşı karşıya kalmaktadır.



Gün geçtikçe soydaşlarımız alçakça namussuzca şerefsizce şehit edilmektedir.



Özellikle son günlerde Suriyenin Türkmen dağı bölgesinde mücadele eden yiğit soydaşlarımız Havadan Katil Rusya tarafından bombalanarak şehit edilmekte, Kradan ise maalesef İran ve Suriye tarafından bombalarla ağır bir kuşatmayla karşı karşıya kalmaktadırlar.



Suriye ve Rusya Birlikleri Bayırbucak Türkmenlerine karşı Sivil, Çocuk, Kadın, Yaşlı, Genç demeden bir saldırı bir katliam düzenlemiştir.

Türkmendağında Kerkük’te Musul’da Doğu Türkistan’da Türkün olduğu her yerde çile çekilmektedir.

Bu manada Ülkü Ocakları olarak bizler Soydaşlarımızın çilesine ortak olmaya, derdiyle dertlenmeye, Sevinciyle sevinç duymaya, Mutlu olmaya baş koymaktayız.



Her zaman ve Her şartta Soydaşlarımızın yanında olmayı Ülkücülüğümüzün ve Türk Milliyetçiliğimizin esaslarından saymaktayız.



Bugünde soydaşlarımızın yanında olduğumuzu onların dertleriyle dertlendiğimizi onların parmağına batan çöpün bizimde canımızı yaktığını haykırmak için buradayız.



Bilindiği üzere Ortadoğu’da yıllardır süren iç çatışmalar son 10 yılda küresel güçlerin aktif olarak devreye girmesiyle çok daha yıkıcı olmaya başlamıştır.



Özellikle bop projesinin küresel aktörleri Ortadoğu’da etnik unsurları birbirinden ayrıştırıp Birbirleriyle çatıştırmaktadır.



Bu durumda Ortadoğu’ da çıkar peşinde koşan küresel güçlerin desteklediği gruplar olduğu aşikardır.



Buradan Sizlerin huzurunda, Basın mensuplarımızın aracılığıyla soruyorum;



ABD - Barzaniyi

RUSYA - Esedi

AVRUPA – Pyd yi

İRAN – Şia yı

SUUD – Arapı

BOP EŞBAŞKANI İSE – İşidi sahiplenirken



Türkiye Cumhriyeti Devleti Türkmen soydaşlarımızın yanında değilse, Soydaşlarımıza uygulanan katliamlara karşı gerekli tavrı göstermiyorsa Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kimin yanındadır ? Kimi Sahiplenmektedir, Kime destek vermektedir?



Hesabınıza uyan Herkesi sahiplenebiliyorsunuz, Her desteği veriyorsunuz da Türkmenleri neden sahipsiz bırakıyorsunuz ?



Bu Ülkede Gün Oldu Ermeni Oldunuz, Gün Oldu Fransız Oldunuz, Gün Oldu Rus Oldunuz da Ne oldu da Bir Gün Türk olamadınız.



Gerekirse Bizler ‘’ Biz Namaza dururken önümüzü kıbleye arkamızı ise Türkiye’ye dönüyoruz diyen, Önce Allah’a Sonra Türkiye’ye güveniyoruz diyen soydaşlarımız için kan vermeye, Baş vermeye, can vermeye de can almaya da hazırız.



Can sağ iken Yurt vermeyiz Düşmana diyerek Vatanlarını terk etmek yerine 21. Yüzyılın yezidlerine karşı cansiperane varlık mücadelesi veren topraklarını kanlarıyla sulayan Yiğit Bayırbucak Türkmenlerinin soydaşlarımızın yanındayız.



Kimsenin Şüphesi olmasın. şartlar ve bedeli ne olursa olsun Soydaşlarımız için Savaşmak gerekirse savaşmaya Can vermek gerekirse Can vermeye, Kan Vermek Gerekirse Kan vermeye Baş vermek gerekirse baş vermeye her zaman ve her şartta hazırız.



Allah’ım sen darda kalmış zorda kalmış Kardeşlerimize yardım eyle,

Türkmen dağında garip kalmış öksüz kalmış soydaşlarımıza yardım eyle,

Sen onlara dayanma gücü direnme gücü ver.

Onlara zalime kafire yem etme Siyonist kafirlerin eline düşürme.

Tüm Dünya İzlerken sessizce kardeşlerimizin kanının akmasını seyrederken bebekler, çocuklar, katledilirken namuslar şerefler ayaklar altına alınırken sen ol dersen Türkmen Dağı zalimlere mezar olur.

Sen ol de Yarabbi Kardeşlerimize Yardım eyle Yarabbi.

Bize Müslümanlığın şuurunu ver Yarabbi birlik dirlik ve beraberlik ver,

Yarabbi bu zulmü eden kafirleri destek veren ülkeleri mazluma zulmeden cümle kafirleri Kahhar isminle Kahreyle Yarabbi.

Kahhar isminlen Kahreyle Yarabbi. Kahhar isminlen Kahreyle Yarabbi.

Senin huzurunda biz aciziz Aciziyetle dua edenlerin dualarını kabul eyle Yarabbi.

Yaşanan hadiseler karşınında Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yetkilileri Artık Türkmen Soydaşlarımızın şirin sözlerle yapmacık davranışlarla sahte ifadelerle aldatmayı bırakıp kimin yanında olduğunu açık ve net bir şekilde göstermeli ve Soydaşlarımızın yalnız olmadığını net bir tavırla sergilemelidir.



Bu duygu ve düşüncelerle Türk İslam Coğrafyasında yaşam mücadelesi veren Tüm soydaşlarımıza selam ve dualarımızı gönderiyor, içinde bulundukları zor şartlardan karanlık ve buhranlı günlerde bir an önce kurtularak aydınlığa çıkmalarını ve özgürlüklerine kavuşmalarını Cenab-ı ALLAH tan niyaz ediyorum"dedi.