Çeşitli temas ve açılışlarda bulunmak amacıyla ilimize gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Eşi Hanımefendi Hanım Yılmaz, Vali Süleyman Kahraman ve Eşi Hanımefendi Muhsine Kahraman, il protokolü ile birlikte Erzincan Üniversitesinin Yalnızbağ Yerleşkesinde Türkiye Diyanet Vakfının katkılarıyla Fersan Tekstil Ticaret ve Sanayi Limitet şirketi tarafından yaptırılan Üniversite Camisinin açılışını yaptılar.

Dualar eşliğinde ibadete açılan camide Kur’an-ı Kerim tilaveti verildi. Ardından bir konuşma yapan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz; Caminin cemaati olmassa en büyük eksikliği odur. Camiler cemaatsiz eksik kalır. Dolayısı ile camiler cemaatsiz kalmasın diye yakınlarına çarşıda kurulmuştur. O çalışanların camiye gelmeleri için. Bu cami gerçekten hem Erzincan’a hem de Üniversiteye yakışan bir cami olmuş. Cenab-ı Allah diyor ki; “Allahın mescitlerini sadece Allah’a ve ahiret gününe inanan ve ancak Allah’tan korkan kimseler imar eder.” Hazreti Peygamberimiz bir kimse Allah’ın rızasını gözeterek, bir mescit inşa ederse Allah’ta ona cennetten bir köşk hazırlar” buyuruyor. Dolayısı ile hem Rabbimizin vaadi hem de Peygamberimizin müjdesi ile bu camide emeği geçen her birine inşallah bir köşk hazırlar. Camileri yapmak için sadece para sahibi olmak yetmez, gönül sahibi olmak lazım. İşte bu gönül sahibi, hamiyet sahibi insanlarımıza teşekkür ediyorum. Camiye gelmek Allahın misafiri olmaktır. Camiye gelen Allah’ın misafiri olunca Allah’ta misafirine elbette ikramda bulunur. Camiler bulunduğu bölgeye huzur verir. Camiye gelen insanlar birbirleri ile tanışırlar. Aralarında sevgi ve kardeşlik bağı oluşur. Camilerin en çok yakıştığı yerlerden biri üniversitelerdir. Zira Allah’tan hakkıyla ancak ilim sahipleri korkar. İşte bu üniversiteler insanımıza ilim öğretir. İlim sahibi yapar.”dedi.
Yapılan konuşmaların ardından EKEV Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Ağcave İl Müftüsü Yavuz Karabayır tarafından camiye hediye edilmek üzere Erzincan Üniversitesi Rektörü İlyas Çapoğlu’na tablo verildi.
Gerçekleştirilen açılış törenine Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Eşi Hanımefendi Hanım Yılmaz, Valimiz Sayın Süleyman Kahraman ve Eşi Hanımefendi Muhsine Kahraman’ın yanı sıra Erzincan Milletvekilleri Sayın Sebahattin Karakelle ve Sayın Serkan Bayram, Belediye Başkanı Sayın Cemalettin Başsoy ve il protokolü katıldı.
Yapılan açılış merasiminin ardından Üniversite camiinde Cuma namazı kılındı. Daha sonra ise Erzincan Üniversitesi Rektörü İlyas Çapoğlu, Milli Savunma Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz’a ve beraberindeki Vali Süleyman Kahraman ile il protokolüne caminin diğer bölümlerini gezdirdi.