Erzincan Üniversitesi'nin  Bir Çocuk Bir Nesil Kulübü tarafından düzenlenen “Çocuk İhmal ve İstismarı” adlı  konferansa ilgi yoğundu.
Eğitim Fakültesi Mavi Salonda gerçekleşen ve sunumunu Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hayrunnisa Özdemir’in yaptığı konferansa öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Program, kulüp öğrencilerin hazırlamış olduğu skeç ile başlayarak  Doç. Dr. Hayrunisa Özdemir’in sunumu ile devam etti. Doç. Dr. Özdemir, ilk olarak Türk Hukukunda çocuğa bakış açlarını değerlendirerek, çocuk hukuku ve çocuk haklarının önemi ve korunması  hakkında bilgiler verdi. Son günlerde sıkça dile gelen çocuk gelinler ve çocuk istismarı konularına da değinen Doç. Dr. Özdemir, Türk hukukunda çocuğun evlenmesinin nasıl olması gerektiği konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Daha sonra soru cevap şeklinde devam eden programda öğrenciler, hazırlamış oldukları gösteri ile “çocuk istismarı konusunda bilinçlenmek ve daha duyarlı bir toplum olmak adına” çağrıda bulundu. Program sonunda katılımlarından dolayı Doç. Dr. Hayrunnisa Özdemir’e  Bir Çocuk Bir Nesil Kulübü akademik danışmanı Yrd.Doç.Dr. Müge Yurtsever Kılıçgün tarafından çiçek takdim edildi.