Erzincan Üniversitesi sınıf öğretmenliği son sınıf öğrencileri Erzincan Dağcılık ve Kayakçılık İhtisas Spor Kulübünün ( EDKİK ) organizasyonu ile yaklaşık 3 bin metre yüksekliğindeki Ergan Dağı zirvesinde, Soma’da yaşamını yitiren 301 madenci için saygı duruşunda bulundu. Mezun öğrenciler daha sonra zirvede kep attı. 
EDKİK tarafından düzenlenen etkinlikte Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi sınıf öğretmenliğinden mezun 204 öğrenci, geçtiğimiz hafta sonunda 3 bin 300 metre yüksekliğindeki Ergan Dağı Kış Sporları Merkezi zirvesinde mezuniyetlerini kutladı. Sabah saatlerinde usta dağcılar nezaretinde tırmanışa geçen öğrenciler göğüslerine taktıkları siyah kurdela ile yaklaşık 2 saatlik bir yürüyüşün ardından Ergan Dağı’nın zirvesine ulaştı. Burada Soma’da yaşanan maden faciasında hayatlarını kaybeden madenciler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunan öğrenciler daha sonra İstiklal Marşı’nı okudu. Öğrenciler daha sonra keplerini atarak mezuniyetlerini kutladı.
EDKİK Başkanı Yılmaz Ünal danışmanlığını yaptığı öğrencileri farklı bir etkinlikle uğurlamak istediklerini belirterek; “Öğrencilerimizle yorucu bir tırmanışın ardından zirveye vardık. Zirvede Soma’da hayatını kaybeden madencilerimiz için Fatiha okuyabilmemiz de bizim için her şeyden önemlidir. Görev şehidi madencilerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Danışmanlığını yaptığımız öğrencilerimizi farklı bir etkinlikle uğurlamak istedik. Bu nedenle hem üniversitemizin tanıtımına bir katkıda bulunmak, hem de gelecekte yapılacak yatırımlarla ülkemizde olduğu gibi dünyada da önem kazanacak olan Ergan Kayak Tesisleri’ne dikkat çekebilmek açısından bu faaliyetimizi planladık. Ancak bu arada malum faciayı yaşadık. Kulübümüz adına bütün milletimize baş sağlığı, görev şehidi madencilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Onlar için zirvede bir Fatiha okuyabilmiş olmamız da bizim için her şeyden önemlidir” diye konuştu. Etkinlikte daha sonra iki yüz mezun üniversite öğrencisine EDKİK tarafından katılım belgesi verildi.