İçişleri Bakanlığı’nın 2016/8864 sayılı Valiler Kararnamesi ile Erzincan Valiliği’ne atanan Vali Ali Arslantaş, görevinin ilk gününde basın toplantısı düzenleyerek, önemli mesajlar verdi. Yerel ve ulusal basın temsilcilerinin katıldığı basın toplantısında, konuşan Vali Ali Arslantaş, Erzincan’ın huzur ve güvenliğine vurgu yaparak, bütün kurumlarla birlikte yoğun bir çalışma içerisinde olacağını söyledi.  Terörle mücadele üzerinde kararlılıkla durulacağına vurgu yapan Vali Ali Arslantaş, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Doğa Sporlarının Başkenti” ve Doğunun Parlayan Yıldızı” Erzincan’da hizmet etme fırsatı verdikleri için başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakan Binali Yıldırım’a ve bakanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Erzincan’da hedefim, kentteki herkesle tam bir uyum içerisinde, ortak akılla bu kente hizmet etmektir, Bizim birincil görevimiz Erzincanlı vatandaşlarımızın huzurunu ve mutluluğunu tesis etmektir. Bu uğurda gece gündüz demeden her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Başarı bireysel değil ekip çalışması ile ortaya çıkar. Birbirine inanan, birbirine güvenen ve birbirinin itimadını kazanmış ekip ile çözülemeyecek bir sorun olduğunu düşünmüyorum.
Üç tür yönetici vardır, birisi inisiyatif alıp işleri yapar ve yaptırır, ikincisi olup biteni seyreder, üçüncüsü ise ne olup bittiğinden haberdar bile değildir. Sadece ildeki memurları idare eden başmüdür gibi davranmayacağız. Eski Türkiye’de önemli misyon olarak ’Millete örnek olacaksınız' cümlesi kurulurdu. Yeni Türkiye’de 'Milleti örnek alacağız, milletin irfan sahibi insanlarını, irfanıyla ferasetiyle birçok umur görmüş insana yol göstericiliğini örnek alacağız. Vatandaşlarımızı gördüğümüz zaman yetkilerimiz değil görevlerimiz, vazifelerimiz aklımıza gelecek. Üstat Cemil Meriç'in dediği gibi, 'Makamın mahkumu değil, hakimi olun' prensibiyle hareket edeceğiz. Akıllı insan kendi aklını kullanan insan değildir, akıllı insan başkalarının aklından da istifade edebilen insandır. İldeki her akıldan yararlanmalıyız.
Paralel devlet yapılanması başta olmak üzere  bütün  terör  örgütleriyle kararlılıkla  mücadele edeceğiz. Rabbim inşallah bizi muvaffak kılar, işimizi kolaylaştırır. Bundan sonra daha çok çalışacak, daha az konuşacağız. Konuşurken değil çalışırken karşılaşacağız.
Tarımsal sulama tesislerinin basınçlı sulama, damla sulama gibi modern uygulamalara  dönüştürülmesi çalışmalarında, Ballı Barajı, Tercan Fındıklı Barajı, Turnaçayırı Barajı yapımları ile bu barajlara ait sulama sistemleri kurulması çalışmalarında, Tarımsal ürünlerin üretiminde kümelenme, uluslararası piyasaların istediği kalite ve kalibrede üretim ve pazarlanmasının planlanması çalışmalarında, OSB bölgesi doluluk oranı, Üniversite OSB Ilişkisi, OSB’nin içine açılacak ara eleman yetiştirmeye yönelik meslek lisesi çalışmalarında, Hayvancılık ihtisas organize sanayi bölgesi kurulması çalışmalarında, Erzincan'ımıza özgü bal, tulum peyniri ve tava leblebisi gibi ürünlerin coğrafi işaretlerinin alınarak tescil edilmesi akabinde ulusal ve uluslarası markalara dönüştürülmesi çalışmalarında, Krom, manganez, demir, altın, mermer, perlit, linyit ve altın madenlerinin milli ekonomiye kazandırılması çalışmalarında, Sünebeli Tüneli, Kızıldağ Tüneli, Sakaltutan Tüneli, Ahmediye Tüneli, Turnaçayırı  Köprüsü çalışmalarında, Ergan Dağında altyapı projesinin tamamlanması, çevre düzeni, yeni pistler ve var olanların uluslararası standarda getirilmesi çalışmalarında, Erzincan müzesi, Altıntepe ören yeri, Nafizpaşa Hamamı, Kale Kapısı, Kemah Kalesi, Özkaymaz Konağı (kemaliye),Refahiye ve Kemaliye ilçe sokak sağlıklaştırması çalışmalarında, Jeotermal potansiyelimizin termal turizm ve alternatif enerji olarak değerlendirilmesi çalışmalarında görüşeceğiz” dedi.