Yayınlanan Valiler Kararnamesine göre, 22 vali merkeze alınırken, 24 ile yeni vali atandı. 26 ilin valisi de kendi aralarında yer değiştirdi. Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ise merkeze alınan valiler arasında yer alırken Sorgun Kaymakamı Ali Arslantaş Erzincan Valisi olarak atandı.
 Ali Arslantaş Kimdir 
Sorgun Kaymakamı Ali ARSLANTAŞ 1975 Kadirli Osmaniye doğumludur. İlk ve orta öğrenimini Kadirli’de, lise öğrenimini Sakarya’da tamamladıktan sonra, 1999 yılında Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu.
2000 yılında Hatay Valiliği’nde Kaymakam adaylığı yaparak, Mülki İdare Amirliği mesleğine girdi.
2001 yılında bir yıl süre ile İngiltere’de, İngilizce Dil Eğitimi aldıktan sonra; sırasıyla Tefenni (Burdur), Pazar (Tokat), Ulubey (Ordu) kaymakam vekillikleri ve Feke (Adana), Musabeyli (Kilis), Başkale (Van) kaymakamlıkları Amasya Vali Yardımcılığı, Altınözü (Hatay) kaymakamlığı görevlerinden sonra 2014 yaz kararnamesiyle Sorgun Kaymakamlığına atandı.
Harp Akademileri Komutanlığının 49. dönem öğrenimi, İngilizce (Üstün Başarılı Derece- 356 Saat Süreli), 3. Dönem Oryantasyon Eğitimi, 87. Dönem Kaymakamlık Kursu, Temel Düzey Bilgisayar Eğitimi, Kamu Yönetiminde Yeniden Yapılanma, 84. Dönem Mülki İdare Amirleri Semineri, Kolluk Denetiminin ve Gözetim Kapasitesinin Arttırılması Semineri, 100. Dönem Mülki İdare Amirleri Kursu, 118. Dönem Mülki İdare Amirleri Eğitimi, Türkiye- İran Hudut Olayları Görüşme Protokol Hazırlık Çalışmaları (Dışişleri Bakanlığı), İçişleri Bakanlığı Personelinin AB Fonlarının Etkin Kullanımında Desteklenmesi Projesi çalışmalarına katılmıştır.
Engellilerin Sosyal Hayata aktif katılımını amaçlayan ve Engelli Hakları konusunda mevzuatımızın getirdiği ayrıcalıkları ortaya koyan “Pozitif Ayrımcılık” isimli kitabı yayınladı. Çalıştığı İllerin Valilerinden, 9 takdirname ve 1 başarı belgesi almıştır. Hatice R. ARSLANTAŞ ile evli ve 3 çocuk babasıdır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.