Erzincan’da son günlerde etkili olan soğuk hava koşullarından dolayı Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, tarafından ‘Erzincan Yabana Can’ sloganı ile yemleme kampanyası başlatıldı.

Kampanya kapsamında yaban hayvanları için doğaya yem bırakılırken sokak hayvanları içinde şehir merkezinde bulunan parklarda ve belirli bölgelerde yemleme çalışması yapıldı.

Yemleme çalışması sırasında çevrede bulunan sokak köpekleri ile yakından ilgilenen Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, sokak köpeklerini de eli ile besledi.

Başlatılan kampanya kapsamında Erzincan Süleyman Kahraman, Vali Yardımcısı Ahmet Türköz, Belediye Başkan Vekili Gökhan Ulutaş, Belediye Başkan Yardımcısı Karabey Atıcı, Doğa Kuruma ve Milli Parklar Müdürü Fuat Güler ve Doğa Kuruma ve Milli Parklar Müdürlüğü personeli katıldı.

Erzincan Pınarönü köyü civarında yaban hayatı için yemleme çalışması yapan Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, yöneticiler ve insanlar çevrelerindeki insanlara sorumlu oldukları kadar doğaya karşı da sorumlu olmak zorundalar dedi.

Vali Kahraman; “Burada şuan da bir kampanya başlatmış bulunuyoruz. Kampanyamızın sloganı ‘Erzincan Yabana Can’. Yaban hayvanlarına ve sokak hayvanlarını beslemek ve onlara can vermek manasında bir kampanya. Kampanyayı buradan başlatıyoruz. Daha önce bu yemleme ve besleme çalışmaları başladı ama bugün resmen başlatıyoruz.

Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de olumsuz hava şartları tabiatı olumsuz etkiliyor. Valilik olarak vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Yöneticiler ve insanlar çevrelerindeki insanlara sorumlu oldukları kadar doğaya karşı da sorumlu olmak zorundalar.

Bizi gerçekten iyi insan yapan olgu dünyada ki bütün yaratılmışlara karşı sorumlu davranabilmektir. Bu sorumluluk hepimiz için söz konusu. Sadece yöneticiler için değil tüm insanlar için söz konusu. Günümüz dünyasında insan oğlu kendi ihtiyaçları doğrultusunda doğaya zarar vermekte ve bir çok canlının yaşam alanını kısıtlamaktadır.

Bundan dolayı özellikle sokak hayvanları soğuk kış günlerinde insanların yardımına ihtiyaç duymaktadır. Aynı zamanda yaban hayvanları da bu soğuk kış günlerinde insanların yardımına ihtiyaç duymaktadır. Yüce dinimizde Peygamber efendimiz diyiyor ki ‘merhamet edene Allah’ta merhamet eder’.

Bu şuurla soğuk kış günlerinde kuşları beslemek için özel vakıflar kuran ecdadımızın torunları olarak bizlerde birlikte yaşadığımız canlılara karşı sorumlu ve duyarlı davranmalıyız. Bu merhamet duygusu vatandaşlarımıza yansırsa doğa ile daha barışık huzurlu toplum oluruz.

Sevgi ve merhamet iklimi bu soğuk havaları ısıtır ve cennete çevirir. Sadece doğaya karşı değil doğada ki tüm canlılara muhabbet taşırsak bizden sonraki nesillere de daha yaşanılabilir bir dünya bırakmış oluruz. Dürüstlük ve adaletin sembolü olan Hz. Ömer’in dediği gibi ‘Dicle kenarında bir koyunu kurt kapsa adli ilahi Ömer’den sorar onu’ diyiyor. Bizde bu anlayışla vatandaşlarımızdan olduğu kadar doğadaki tüm canlılardan da sorumluyuz. İşte bu yüzden yem ve su ihtiyaçlarını karşılayamayan hayvanlara yardım etmek için buradayız. Bu hepimiz için insanlık borcudur. Vatandaşlarımız sokak hayvanları için çeşitli noktalara yiyecek ve su bırakmalarını bekliyoruz” dedi.