Erzincan her gün artarak devam eden süt üretiminde pazarlama problemi yaşamamak adına çözüm arayışlarını sürdürüyor. Erzincan Valisi Ali Arslantaş başkanlığında yürütülen çalışmalar sonucunda Erzincan’da devletin öncülüğünde çok ortaklı bir süt işleme tesisi kurularak, üretilen sütün Kızılay tarafından pazarlanması yönünde çalışmalar yapılıyor.

Konuyla ilgili olarak Erzincan Valisi Ali Arslantaş’ın emir ve himayeleri ile Erzincan Bakırevi’nde bir toplantı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen toplantıya Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Belediye Başkan Vekili Halit Mutlu, KUDAKA Genel Sekreteri Prof.Dr.Osman Demirdöğen, Erzincan ve Atatürk Üniversitesi temsilcileri, protokol mensupları, sivil toplum örgütleri, tarımsal birlik ve kooperatif ve temsilcileri ile süt üreticileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Genel Sekreteri Prof.Dr.Osman Demirdöğen, KUDAKA olarak Erzincan’ın tarım ve hayvancılık sektörüne katkı vermeye devam edeceklerini belirterek, KUDAKA’nın bu yıl uygulayacağı güdümlü proje noktasında süt işleme tesisi kurulması yönünde bir fikir bulunduğunu ve toplantıda bunu tartışacaklarını ifade etti. Erzincan’da süt üretiminin artışının dikkat çektiğini ifade eden Demirdöğen, ileriki dönemlerde yaşanması muhtemel pazarlama problemlerinin şimdiden çözülmesi gerektiğini ifade etti.

Toplantıda konuşan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan’da hali hazırda günlük olarak soğuk zincirde 100 tonun üzerinde süt toplandığını ve bu sütün çevre illere pazarlandığını söyledi. KUDAKA tarafından yürütülen güdümlü proje kapsamında KUDAKA, İl Özel İdaresi, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat Odası gibi kurumların bir araya gelmesi suretiyle süt işleme tesisi kurulması yönünde fikirleri olduğunu ifade eden Vali Arslantaş, Erzincan’da tarımsal kalkınmanın sağlanması, Erzincanlı süt üreticilerinin kazanması için çalışmayı sürdüreceklerini söyledi. Erzincan’da bu konuda taraf olan kesimlerin fikirlerini almak için toplantıyı organize ettiklerini kaydeden Vali Ali Arslantaş, üretilen sütün Kızılay markası adı altında piyasaya sürülmesi yönünde de bir fikrin bulunduğunu söyledi.

Toplantıda daha sonra KUDAKA tarafından Erzincan’daki süt üretimi konusunda bir sunum gerçekleştirdi. Ardından katılımcılar Erzincan’a süt işleme tesisi kurulması noktasındaki fikirlerini beyan etti. Toplantı sonunda katılımcılar süt tesisi kurulması yönünde olumlu görüş bildirdiler.