Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası organizasyonunda, Erzincan'da sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek, son zamanlarda meydana gelen terör olaylarına karşı birlik, beraberlik, kardeşlik ve sağduyu mesajları verildi.

Erzincan'da faaliyet gösteren Sivil toplum kuruluşlarının katıldığı basın toplantısında bir konuşma yapan Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Sarak, son zamanlarda meydana gelen terör olaylarının amacının insanları biribirine düşürmek, ülkede kaos ortamı yaratmak ve kardeşliği bozmak olduğunu, yapılan her türlü olaya karşı sağduyu çağrısı yaparak, terör örgütünün istediği ortamı yaratmamaları konusunda uyarılarda bulundu.
Sarak yapmış olduğu açıklamasında şunlara yer verdi; "Terörü lanetlemek amacıyla burada sivil toplum kuruluşları olarak toplanmış bulunuyoruz. Memleketimizde birlik ve beraberliği sağlamak amacıyla üzerimize düşen her ne ise yapacağız, yanımızda ki komşularımıza sahip çıkacağız, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Bu gün burada son zamanlarda tırmanışa geçen terör olaylarına toplumumuzun her kesiminin sesini duyurmak ve Erzincanlı hemşerilerimiz ile tüm Türkiye ile paylaşmak için toplandık. Özellikle teröre, şiddete ve kardeşliğimizi bozmaya çalışan, tüm mihraplara Erzincanlılnın duruşunu ve kararlığını gözstermek için buradayız. Bu gün ortaya çıkacak fotoğraf belki de onlarca sayfalık bir metinden veya demeçten çok daha anlamlı olacaktır. Çünkü bu fotoğrafta tüm sivil toplum kuruluşlarımızın Anadolu'nun başka illerinden kentimize göç eden ve artık Erzincanlı olan tüm hemşerilerimizin desteği var. Teröre karşı duruşu, geleceğe dair ortak duyguları var. Hangi dil, din, mezhepten olursak olalım hepimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin eşit vatandaşlarıyız. Tüm milletimizin ortaklaşa verdiği mücadelemizin kazanılan bu vatanı, atalarımıza olan minnet borcumuzu, çocuklarımıza olan sorumluluğumuz gereğince barışa ve kardeşilğe taşımak hepimizin boynunun borcudur. Zorluklarla kazanılan bu vatanı geleceğe taşımanın yolu ise tam demokrasiyi tesis etmekle mümkün olacaktır. Evrensel insan haklarının getirdiği tüm değerleri, her bir insanımıza yaşatmak ve hissettirmektir. Bunun tek yolu ise demokrasinin sağladığı yasal ve barışçıl yolları kullanmaktır.
Ülkemiz, son zamanlarda yaşanan terör olaylarından çok büyük acılar yaşıyor. Acıları yarıştıran değil, acıları anlayan bir toplum olarak artık acıları yaşamak istemiyoruz. Silahlı mücadele ile aranan hakların daha büyük haksızlıkları ve sadece acılara neden olduğunu hep birlikte görüyoruz. Terör amaçlı eylemler biterse demokrasi işler. Vatandaşlarımıza buradan bir de çağrımız var: Bilmeliyiz ki terör askerimizi, polisimizi öldürerek hedefine ulaşamaz. Terör hedefine toplumu birbirine düşman ederek ulaşır. Toplumda kaos ve kargaşa yaratarak ulaşır. Ülkemizin bazı yerlerinde esnafımızın işyerlerine ve şehirlerarası otobüslerine yönelik çeşitli saldırılar olmuştur. Saldırılar sonucunda maddi ve manevi zararlar meydana gelmiştir. Biz bu tuzağa düşmedik düşmeyeceğiz. Bundan dolayı tüm vatandaşlarımız itidale, sağsuyuya, kardeşliğe, sevgiye ve saygıya davet ediyoruz. Özellikle gençlerimizi şiddetin bir parçası değil, ülkemizin parlak geleceğinin bir parçası ve koruyucusu olarak görmek istiyoruz. Bu gün birbirimize kenetlenmemiz teröre en büyük cevaptır. Yakmak, yıkmak, kentlerde kaos havası verecek eylemlerde bulunmak bir çözüm değildir. Provakasyonlara izin vermemeliyiz. Bu ülkenin yasaları kanunları var. Sokakların ceza yerine dönüşmesine, vatandaşlarımızın kendilerini güvenlik güçlerinin yerine koymasına karşıyız. Acılarımız demokrasi çerçevesinde en yüksek sesle ifade edilmeli. Şiddet kullanılarak terörün oyununa gelinmemelidir. Erzincan adına yıllardır oluşturulan demokrasimize, birlikte yaşama ve hoşgörü kültürümüze zarar verilmesine izin vermeyeceğiz.
Çözüm ise, şiddetin bitmesi ve tüm terör unsurlarının ülkeyi terk etmesidir. Talebimiz silahların değil fikirlerin konuşmasıdır. Talebizm tam demokrasi ile huzur içerisinde kardeşçe yaşayan bir Türkiye'dir. 77 milyon insanımızın ne bölünmeye ne de parçalanmaya hiç bir zaman niyeti olmaz olamyacaktır. Halkımız her zaman barış, huzur, kardeşlik ve tam demokrasi istiyor. Yasalar dışında hak aramayı asla kabul etmiyoruz. Şiddete , kana, silaha hayır diyor, bize bu vatanı armağan eden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Barış ve kardeşlik adına çaba gösteren herkesi, sevgi ve saygıyla selamlıyoruz"dedi.

TERÖRÜ KINAYAN 18 SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ

TİCARET VE SANAYİ ODASI

ESNAF Ve SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ

TİCARET BORSASI

MÜSİAD

ZİRAAT ODASI

ECZACILAR ODASI İL TEMSİLCİLİĞİ

ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI İL TEMSİLCİLİĞİ

HARİTA VE KADASTRO MÜHENDİSLERİ ODASI İL TEMSİLCİLİĞİ

MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI İL TEMSİLCİLİĞİ

ORGANİZE SANAYİ BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ

ERZİNCAN PANCAR EKİCİLER KOOPERATİFİ

BEYAZ AY DERNEĞİ

MUHTARLAR DERNEĞİ

ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI İL TEM. TMMOB İL KOORDİNASYON KRL TEMS.

ERDAV

KEYDER

BİRLİK VAKFI

ORMAN MÜH.ODASI İL TEMSİLCİLİĞİ