Çocuklara farklı bir gün ve bayram havasını yaşatmak için Erzincan Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğünün organizasyonuyla ‘Küçük Mucitler Bilim Gösterisi’ ve ‘23 Nisan Çocuk Şenliği’ düzenlendi.
13 Şubat Spor Salonunda düzenlenen programa Vali Abdurrahman Akdemir, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, AK Parti İl Başkanı Burhan Çakır, bazı kurum ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, yüzlerce öğrenci ve velileri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, “Bu çocuklarımız, anne ve babalarının mirası ülkemizin ise mimarlarıdır. Bizler mirasa nasıl sahip çıkacağımızı çok iyi bilen birey ve fertler olarak mirasımıza sahip çıkmalı bir mimarın da ne kadar önemli olduğunu ne kadar donanımlı olduğunun bilinci ile bu çocuklarımıza vermemiz lazım olan bilgi ve birikimi vermek zorunda ve durumundayız.” açıklamasında bulundu.
Konuşmanın ardından Küçük Mucitler Bilim Gösterisi düzenlendi. Programın ardından öğrenciler halat çekme ve çuval yarışmasıyla gönüllerince eğlendiler. Çocuk Şenliğinde ayrıca, yapılan çekilişler ile çeşitli hediyeler dağıtıldı.