Sabah Erzincan Belediyesi önünde bulunan Atatürk Anıtına Çelenk konulmasıyla başlayan törenler Terzibaba Garnizon Şehitliğinde düzenlenen törenle devam etti. Şehitlerin mezarlarına Erzincan Valisi Selman Yenigün, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Berkay Turgut, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır ile protokol mensupları tarafından  şehit mezarlarına karanfil bırakılmasıyla devam etti. 94. yıl kutlamaları, Valilik makamında tebriklerin kabulünün ardından Ordu Caddesi üzerinde düzenlenen törenle devam etti. Erzincan Valisi Selman Yenigün, 3. Ordu Kurmay Başkanı Garnizon Komutanı Tümg. Berkay Turgut ve Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır’ın halkı selamlamasıyla başladı. Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, törende yaptığı konuşmasında Erzincan’ın birçok afet, felaket ve acıyı yaşadığını, bunların tümünün üstesinden gelebildiğini söyledi.
Defalarca yıkılmasına karşın azimle yeniden imar ve inşa edilen Erzincan’ın bu acıların yanında birçok olaya ev sahipliği yaptığını belirten Başkan Çakır, 1900’lü yıllarda yaşanan zulüm ve istilaların Erzincan tarihindeki yerinin çok farklı olduğunu belirtti. 1916 yılında başlayan yaklaşık 2 yıl süren rus ve ermeni işgali sonrasında yaşanan zulüm ve muhacirliklerin Erzincanlıları çok zorladığını belirten Belediye Başkanı Yüksel Çakır, 2 yıl süren işgal sonrasında  bölgedeki işgalcilerin maşası durumundaki ermeni çeteleri nin Erzincan’da çok sayıda kişinin ölümüne sebep olduğunu belirtti. Yıllarca birlikte yaşanan ermeni tebanın birlikte hareket ettikleri rus kuvvetlerinin bolşevik ihtilali sonrası Erzincan ve bölgesinden çekildikten sonra kontrolü ellerine aldığını söyleyen Çakır, ''Ermeni çetelerinin Erzincan çevresinde yaptığı zulüm sonrasında zaten yokluk ve çaresizlik içerisindeki insanımızın neredeyse yok olma tehlikesi ile karşı karşıya gelmiştir.'' dedi.
Esranur Zeynep Turan ve Abdulbaki Asal isimli öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından Erzincan Belediyesi mehteran ekibi sahne aldı. Saat kulesi meydanında yaklaşık 20 dakika süren mehter gösterisinin ardından ise askeri ve sivil geçit töreni yapıldı. Erzincanlı milis kuvvetleri canlandıran altı gurubun yanı sıra Erzincan Gaziler Derneği üyelerinin geçiş yaptığı törende öğrenciler de geçiş yaptı, Soğuk havaya rağmen 13 şubat Erzincan’ın kurtuluşu törenlerine katılım oldukça yüksek oldu.