Mülkiyeti Erzincan Belediyesi tarafından yapılan  ihale neticesinde bir gurup Erzincan MÜSİAD lı işadamına rekor fiyata satılan İl Milli Müdürlüğü binasında yatırıma başlanması ile birlikte gece ansızın kesilen onca çam ağacı vatandaşlar tepkisine neden oldu.


AVM İÇİN KIYDILAR

Mülkiyeti Erzincan Belediyesine ait olan ve 2014 yılında ihale ile satışa çıkarılarak rekor fiyata Erzincan MÜSİAD'lı bir gurup işadamına satılan  İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasında yıkım çalışmaları devam ediliyor.  Müteahhit firmaya ihale edilen arsada AVM yapımı için yıkım çalışmalarına devam ederken dün gece arsa içerisinde bulunan ve yaşları 50 ile 60 arasında değişen yaklaşık 15 civarındaki dev çam ağaçları kesildiğini gören vatandaşlar ise bu durumu tepki ile karşıladı.

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Dün gece ( 13.04.2015 ) kesildiği düşünülen devasa çam ağaçlarının arta kalanların ise sabahın erken saatlerinde  kamyonlara yüklenerek götürüldüğü görüldü. Durumu gören vatandaşlar ise yapılanlara tepki göstererek yatırım uğruna bu kadar çam ağacına kıyılmasını  canlı hayata vurulan  büyük bir darbe olduğunu ifade ettiler.

EKONOMİK ÖMRÜNÜ TAMAMLADIKLARI İÇİN !

Konu ile ilgili MER Proje ve Gayrimenkul A.Ş tarafından yapılan yazılı açıklamada Orman İşletme Müdürlüğü tarafından ağaçlarla ilgili ekonomik ömrünü doldurması nedeniyle kesim raporunun bulunduğu belirtildi. Ayrıca 4 hektar alanda MÜSİAD olarak ağaçlandırma çalışması için 20 bin tl paranın Orman İşletme Müdürlüğüne yatırıldığını bununda en kısa zamanda hayata geçirileceği ifade edildi.