Yeni 6754 sayılı Bilirkişilik Kanunu ile  bilirkişilik yapabilmek için bilirkişilik temel eğitimi alınması ve bilirkişilik zorunlu hale getirildiği için Erzincan’da bilirkişilik kursu verilmeye başlanmıştır.  Erzincan Makina Mühendisleri Odası bünyesinde Makine Mühendisi Hüseyin İlter, Erzincan Üniversitesi  Hukuk Fakültesi Öğretim Üyeleri Yrd.Doç.Dr. Mehmet Saydam ve Yrd. Doç.Dr. Ahmet Nar’ın verdiği  temel bilirkişilik eğitimi başladı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Erzincan Makina Mühendisleri  Odası Erzincan İl Temsilcilik Başkanı Harun İnce “Bilirkişilik Kanunu ile getirilen yeniliklerden biri olan bilirkişilik temel eğitimi, bilirkişi adaylarının mesleklerine ve uzmanlık alanlarına yönelik bir eğitim olmayıp bilirkişilik görevinin ifası sırasında ihtiyaç duyacakları temel bilgilerin verildiği bir eğitimdir.

Bu kursa katılmak için kendi uzmanlık alanlarında 5 yıllık tecrübeye sahip olan her meslek grubundan kişiler katılabilmektedir.

Bilirkişilik Kanunu m. 2’ye göre bilirkişi, çözümü uzmanlığı, özel veya teknik bilgiyi gerektiren hâllerde oy ve görüşünü sözlü veya yazılı olarak vermesi için başvurulan gerçek veya özel hukuk tüzel kişisidir.

Bilirkişilik yapacağı uzmanlık alanında en az beş yıl fiilen çalışmış olmak ya da

Daire Başkanlığınca daha fazla çalışma süresi belirlenmiş ise bu süre kadar fiilen çalışmış olmak.

Meslek mensubu olarak görev yapabilmek için ilgili mevzuat gereği aranan şartları

haiz olmak ve mesleğini yapabilmek için gerekli olan uzmanlık alanını gösteren diploma,

meslekî yeterlilik belgesi, uzmanlık belgesi, ustalık belgesi veya benzeri belgeye sahip olma"

İrtibat telefonları :0446-2235975    0505-8572354