Toplu Konut İdaresi ve Geçit Belediyesi tarafından yürütülen ortak çalışma ile 3 yıl önce temelleri atılan bin 408 konutun kuraları çekildi. Hak sahiplerinin dairelerinin belirlendiği kura çekimine CHP Erzincan Milletvekili Dr. Muharrem Işık, CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Geçit Belediye Başkanı Metin Bal, TOKİ yetkilileri ve konut hak sahipleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, TOKİ yetkilileri yürütülen süreç hakkında bilgiler verdi.
Bazı vatandaşlar konut fiyatlarının ilk etapta kendilerine söylenen rakamların üzerinde olması sebebiyle tepkilerini dile getirdi. Geçit Belediye Başkanı Metin Bal, yürütülen süreçte vatandaşların imzaladığı sözleşmelerde bütün ayrıntıların ve detayların yazdığını ifade etti. Bal açıklamasında; “Bugün bin 320 hak sahibi olan dairelerin kura çekimi devam ediyor. Toplamda 88 daireyle birlikte bin 408 konutun kuraları şuanda çekiliyor. Bunun bütün belde halkımıza, yeni ev sahibi olmak isteyen insanlara, herkese hayırlı Uğurlu olmasını diliyor ve temenni ediyoruz. Bizim bu binaların yapım süresinde yönetim olarak eksiksiz olarak takibini yaptık. Şuanda konutlarımızda eksik yoktur. Herkes bugün itibariyle dairelerini öğrenmiş olacaklar ve Nisan süresinde teslimler yapılacak. Bu nedenle de çalışmalarımız, belde ihtiyacı takibi doğal olarak insanlar yeni ev sahibi olmak isteyen insanlar heyecanlılar. Bunların hepsini doğal karşılıyoruz. Belde halkımıza hayırlı Uğurlu olmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Konutların bütün hak sahiplerine hayırlı olması temennisinde bulunan CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, hak sahiplerinin evlerinde huzur bir şekilde yaşamlarını sürdürmelerini diledi. Kendisinin TOKİ konutlarına karşı olduğunu vurgulayarak konuşmasına başlayan CHP Erzincan Milletvekili Dr. Muharrem Işık, “TOKİ’ye karşı olmamın sebebi şudur; inşaatlar yapılırken şuanda canlı canlı herkes şahit oluyor. 2 aydır TOKİ’deki bütün üst yöneticiler ile resmen arkadaş oldum. Her gün telefonla konuşuyorum Ulalar’daki sorunlar için. Her Allah’ın günü arıyorum ve sorunları dile getiriyorum ve çözüm noktasında çalışmalar yapılmasını istiyorum. Müsteşara ulaştık ve sorunların çözümü noktasında çalışmalar başlatıldı.” dedi.

Noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekimi ile birlikte bin 320 konut ve ayrıca 88 kapıcı dairesi olmak üzere toplam bin 408 konutun kuraları çekildi. Meraklı gözlerle kura çekimini takip eden vatandaşlar, ev sahibi olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadı. Ev sahibi olacakları için heyecanlı olduklarını belirten vatandaşlar, TOKİ sisteminin iyi olduğunu, kira öder gibi ev sahibi olacaklarını vurguladı.