Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ‘Gençlik ve Spor Çalıştayı’ 20 Ekim 2015 günü sabah saat 9:00’da başlamıştır. 2 gün sürecek olan Çalıştay’da Erzincan’da gençlik ve spor konuları ele alınacak. Oluşturulan 5 ayrı komisyonda konusunun uzmanlarınca yapılacak olan değerlendirmede, Erzincan’da Gençlik ve Spor ’un yol haritası belirlenecek. Düzenlenen Çalıştay’da Spor Eğitim Komisyonu, Okul Sporları Komisyonu, Gençlik Komisyonu, Doğa Sporları Komisyonu ve Herkes İçin Spor Komisyonunda belirlenen konu başlıkları üzerinde görüşmeler yapılacak. 2 gün sürecek olan Çalıştay sonrasında elde edilen veriler değerlendirilecek.

Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezinde gerçekleştirilen Çalıştay’ın açılış programına Vali Yardımcısı Dede Musa Baştürk, Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burak Mumcu ile Komisyonda görev alan idareci ve antrenörler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Erzincan Gençlik hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burak Mumcu, “Biz göreve yeni başladık, yeni bir ekiple başladık. İlimizdeki yol haritamızı çizmek, Erzincan ilinin Gençlik ve Spor sorunlarını çözmek, daha ileri adımlar attırmak için düzenlemiş olduğumuz bu Çalıştay’ın biz geleceğimiz için verimli olacağını düşünüyoruz. Çok verimli geçeceğine inandığımız bu çalıştay inşallah ilimize daha fazla faydalar getireceğine inanarak hepinize katılımınızdan ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Vali Yardımcısı, Dede Musa Baştürk,“Böyle bir çalışma yaptıkları için Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne ve bu etkinliğe ilgi gösteren tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Tabiki spor genel anlamda bir toplumda vazgeçilmez bir etkinlik, çünkü insan ruh ve bedenden oluşan bir varlık. Bu bağlamda hem bedensel hemde zihinsel etkinliklerde birbirini destekler mahiyette. Sporun topluma ve bireye katkı sağlayacak şekilde geliştirilmesi gerekir. Bütün toplumlarda sporun amacı insanların zihinsel etkinliklerinin yanında sağlam kafa sağlam vücutta bulunur düsturuyla bu zihinsel etkinliklerin sağlıklı bir şekilde devamı temin amacıyla insanların bedensel anlamda da sağlıklı aynı zamanda da sosyal hayatlarında, bireysel hayatlarında disiplinli birer birey olmasını sağlamaktır. Sporun amacı budur. O yüzden bir toplumun sadece zihinsel gelişimi, manevi gelişimi tek başına sürdürebilmesi mümkün değildir. Bedeninde zihinsel etkinliklere katkı sağlayacak bir şekilde, bunu destekler mahiyette geliştirilmesi gerekir. Burada şunu unutmamak gerekir, sporun amacı sadece faaliyetlerde başarı sağlamak değil, insanın bütününe hizmet eden bir anlayışla bütün bireylerin dolayısıyla toplumun geliştirilmesidir. Bu Çalıştay, bu amaca hizmet edecek bir şekilde gerçekleştirildiği takdirde aynı zamanda ilimizde sportif anlamda bütünlüğü ve başarıyı da getireceğini düşünüyorum. Bu Çalıştay’ı düşünen arkadaşlara, bu Çalıştay’a iştirak eden bütün kamu kuruluşu temsilcilerine, bütün kulüplerimizin temsilcilerine, spora gönül veren herkese huzurlarınızda canı gönülden teşekkür ediyorum. Çalışmanın da hem ilimize hemde ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” Dedi.