Atlı binicilik ve Cirit sporunun önemli merkezlerinden biri olan Erzincan’da bu sporun yaşatılması için AK Parti MKYK üyesi ve Erzincan Milletvekili Serkan Bayram’ın üstün gayretleriyle Erzincan’a Hipodromun temeli atılıyor.

Türkiye genelinde 9 adet bulunan hipodromun 10.sunun Erzincan’da açılması için yoğun çaba sarf edilmesinden sonra geçtiğimiz günlerde alınan karar sonrasında 10. hipodromun Erzincan’a kurulması kesinleşti.

Alınan karar sonrasında hipodromun yer tahsisi konusunda Erzincan merkezde uygun araziler Valilik bünyesinde yapılan çalışmalarla geçtiğimiz günlerde başladı. Hipodrom sayesiyle şehrin ekonomisine büyük katkı sağlanması bekleniyor. Yüzlerce kişiye iş imkânı sağlayan hipodrom yarışları sayesiyle çevre illerden binlerce at yarışları severlerin şehrimizi ziyaret etmesi bekleniyor. Hipodrom ile birlikte atlı binicilik eğitim tesislerinin, at barınaklarının ve at hastanesinin de ilimize kurulması ve iş imkânı sağlanması bekleniyor.

Birçok büyük illerin hipodrom için sırada beklediği şu günlerde 10. hipodromun Erzincan’a kurulması şehirde büyük heyecan yarattı.

Hipodrom bulunan iller; İstanbul Veliefendi, Adana Yeşiloba, Ankara 75. Yıl, Bursa Osmangazi, Diyarbakır, Elazığ, İzmir Şirinyer, Kocaeli Kartepe, Şanlıurfa