Erzincan'da bir grup vatandaş, içme suyu sorunlarının çözülmesi talebiyle Valilik önünde eylem yaptı.

Eyleme, CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, merkeze bağlı Akyazı Beldesi, Ganiefendi Çiftliği, Büyük Çakırman, Denizdamı, Karadiğin ve Hancı Çiftliği köyünde yaşayan vatandaşlar ve muhtarlar katıldı.

Grup, çevik kuvvet ekipleriyle yaşanan kısa süreli tartışmanın ardından açıklama yaptı.

Ganiefendi Çiftliği Köyü Muhtarı Tamer Geyik, köylüler adına yaptığı açıklamada, uzun zamandır su sıkıntısı çektiklerini belirtti.

Sıkıntılarının devam ettiğini dile getiren Geyik, "Yaptığımız bütün girişimlere rağmen bu sorunumuz çözülmedi. Köylerimiz ciddi anlamda mağdur olmuşlardır ve bu mağduriyetleri devam etmektedir. 2006 yılında Çakırman bölgesinde yapılan HES işletmesiyle köylerimizin protokole bağlanan iki su kaynağı yok edilmiş olup Hes'e bağlanmıştır" diye konuştu.

Kuraklığın da kendilerini olumsuz etkilediğini dile getiren Geyik, "Bölgede yasalara uygun olarak bırakılması gereken can suları, Hes tarafından bırakılmamaktadır. Yetkililerden, sorunumuza bir an önce çözüm bulmalarını istiyoruz" dedi.

Milletvekili Işık da Valilik ve İl Özel İdare'nin bu işi çözmek için ellerinden gelen her şeyi yapmaya çalıştığını belirterek, "Ama ne yazık ki bir noktaya gelindikten sonra ne Valilik ne de diğer kurumlar dinlenmeden, zorla, orada yapılan tüm çalışmalar Hes firması tarafından yıkılarak, boruların içine taş doldurarak, çaputlar basarak yok edildi. Bunun kabul edilmesi mümkün değil. Burada yapılan protokolde de beş gözeden oraya verilecek sular var. O protokollerin hepsi elimizde mevcut. Yalnız ne yazık ki oradaki iki tane göze şu anda yok edilmiş durumda. O gözeler Hes'e akmakta" şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından Milletvekili Işık ve köy muhtarları, Vali yardımcılarıyla görüştü.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.