Nevruz Bayramı dolayısıyla Erzincan Üniversitesi’nde düzenlenen program renkli görüntülere sahne oldu. Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzincan Üniversitesi Rektörü Rektör Çapoğlu ve Erzincan Belediye Başkan Vekili Recep Gökalp, yumurta tokuşturdu ve demir dövdü. Şenlik havasında geçen kutlamalara çok sayıda üniversite öğrencisi de katıldı.

 

21 Mart Nevruz Bayramı Erzincan Üniversitesi Yalnızbağ Kampüsü’nde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Vali Süleyman Kahraman, Belediye Başkan Vekili Recep Gökalp, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu’nun yanı sıra öğretim görevlileri ve üniversite öğrencilerinin katıldığı program, Vali Kahraman, Başkan Vekili Gökalp ve Rektör Çapoğlu’nun kutlama alanına Mehter Takımı ve atlar eşliğinde gelmesiyle başladı.

Programda daha sonra Vali Kahraman Başkan Vekili Gökalp ve Rektör Çapoğlu’nun Nevruz ateşini yakmasıyla devam etti. İlk olarak Nevruz ateşinin üzerinden Rektör Çapoğlu atladı, ardından ise Vali Kahraman eşlik etti. Daha sonra öğrenciler ve öğretim üyeleri ateşin üzerinden atladılar. Daha sonra Vali Kahraman ve beraberindekiler yumurta tokuşturdu.


Programda açılış konuşmasını yapan Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu açıklamasında; “Milletler birlik ve bütünlüğünü korumak ve sürdürmek için kültürlerine sahip çıkmak ve onları yaşatmak zorundadırlar. Kültür bir milletin yaşam biçimidir. Kültür unsurları içerisinde pek çok şeyi sayabiliriz. Bunlardan en önemlisi milletlerin kutladığı bayramlardır. Bayramlarımız çok çeşitli şekillerde memleketin her yerinde kutlana gelmiştir. Bayramlarımız dini ve milli bayramlardır. İşte bugün milli bayramlarımızdan biri olan nevruzu beraberce kutluyoruz. Nevruz aslında 21 Marttaki yeni gün eski geçmişimizin kullandığı gibi yedi gün adıyla tarihe yazılmış. Milletimiz Müslümanlığa kavuştuktan sonra nevruz adını almıştır” dedi.


Programda son olarak konuşan Erzincan Valisi Süleyman Kahraman açıklamasında; “Öncelikle ilimiz ile Kazakistan halkı arasında bu güzel birlikteliğin ve dostluğun oluşup gelişmesinde katkıda bulunan Sayın Kazakistan Cumhuriyeti Başkanı Nursultan Nazarbayev’e Erzincan halkı adına saygılarımı sunuyor, teşekkürlerimi iletiyorum. Ayrıca Kazakistan Ankara Büyükelçisine ve burada aramızda bulunan Büyükelçi Yardımcısına gönülden, yürekten, birliktelik, samimi ve dostluk için teşekkür ediyorum. Kendilerini sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Ayrıca bu güzel Nevruz gününde, böyle bir güzelliğin yaşanmasına vesile olan Belediye Başkanımıza, sevgili ve değerli Rektörümüze ve emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum. Yurdumuzun dört bir yanında olduğu gibi Erzincan’da da yeni bir bahar başlıyor. Tercan’dan Refahiye’ye, Çayırlı’dan Kemah’a kadar dört bir yanda çiçekler açmaya başlıyor. Erzincan’ın bereketli toprakları baharı karşılıyor. Baharın gelmesiyle de gönüller yeniden filizleniyor. Nevruz baharın başlangıcıdır. Kardeşliğin, dostluğun, sevginin ve kaynaşmanın günüdür. Bizde farklılıklarımız ülkemizin en büyük zenginlikleridir. Her vatandaşımız bu coşkuyu her beraber yaşayacaktır. Erzincan asırlardır huzurun ve kardeşliğin şehri olmuştur ve olmaya da devam edecektir. Nevruz bu açıdan Erzincan’da değerini ve anlamını bir kez daha bulacaktır. Doğanın, ruhun ve sevginin uyanışı ve özellikle Erzincan halkı olarak bu uyanışı kalbimizde yaşamalıyız. Aziz milletimiz yokluğu, yoksulluğu ve acıyı sevgi ve dayanışmayla aşmayı bilmiş ve tarih boyunca birliğin, dirliğin ve kardeşliğin sembolü olmuştur. Nevruz herkesin katılımıyla birlik ve beraberlik içerisinde bayram coşkusuyla kutlamalıyız. Etnik kökeni, dini, dili ne olursa geçmişte olduğu gibi yine kardeşçe yaşayacağız. Bu birliktelik bizi daima güçlü kılacaktır. Nevruz ateşinin etrafında kenetlenmiş eller, geleceğe umutla bakmamızı sağlayacaktır” dedi.

 

Programda son olarak Mehter Takımı Orkestrası sahne aldı, öğrenciler birbirinden güzel etkinliklerle Mehter Takımı’na büyük ilgi gösterdi, ayakta alkışladı.