Erzincan 13 Şubat Ortaokulunda meyanda gelen olayda 7.sınıf öğrencisinin ders saatinde içeride öğretmen olduğu halde izinsiz olarak içeri girip daha sonra çıkması üzerine, 13 Şubat Ortaokulu Fen Bilgisi öğretmeni Ercan Turan’ın öğrencinin kulağını çekerek uyardığı daha sonra öğrenci velisinin Ercan Turan’a karşı saldırıda bulunduğu ve tehdit ettiği öğrenildi.
Eğitim-sen, Eğitim-Bir-sen, Aktif Eğitim-Sen, Eğitim İş- Sen, TEÇ-SEN Sendikaları ise meydana gelen bu olay ve bu gibi olaylara dikkat çekmek amacı ve tepki göstermek için 13 Şubat Ortaokulunda basın açıklamasında bulundu.
Yapılan basın açıklamasında konuşan Türk Eğitim-SEN Şube Başkanı Kemal Kütük; Dün bu okulumuzda bir öğretmenimiz öğrenci velisi tarafından saldırıya uğramış, diğer öğretmenlerimiz tehdit edilmiştir. Öğretmenlerimize yapılan bu çirkin saldırıyı tüm sendikalar adına şiddet ve nefretle kınıyoruz.
Yapılan yanlış uygulamalar; idarecileri sindirmiş, öğretmenleri korkutmuş, bazı öğrencileri şımartmış, velileri hak ve sorumluluklarını bilmez hale getirmiştir. Hemen her gün bu tür şiddet olaylarını duymamız olasıdır. Okulda öğretmen, hastanede doktor, hemşire, Diğer kamu kurumlarında memurlar, sokakta polis, kırsalda jandarma darp edilmekte veya hayatını kaybetmektedir. Durum böyle devam ederse Adliyede de hakim ve savcıların darp edilmesi pek uzak görülmemektedir.
Kendi cebinden öğrenciye fotokopi çeken , kendi parasıyla öğrencisine kalem , defter, kitap alan, hastalandığında kendi arabasıyla doktora götüren, her türlü sıkıntısında öğrencisinin yanında olan öğretmenlere yapılan bu saldırı reva mıdır?
Eğitimimiz şiddetsiz, karşılıklı saygı ve sevgiye dayanan bir toplum hedefinin çok uzağındadır. Öğretmenlik mesleğinin onuru ve itibarı ayaklar altındadır. Bu tür olayların azaltılması için Milli Eğitim Bakanlığı ve hükümetin öğretmenin zedelenen itibarını acilen yeniden teslim etmesi gerekir. "Eğitim çalışanlarının yaptığı işin önemine uygun yaşam ve çalışma koşulları sağlanması ve şiddetin ve şiddet dilinin eğitim alanından temizlenmesi için ciddi bir planlama ile çalışmalar yapılması gerekir. Tek amacı sadece öğrencilerini en iyi şekilde yetiştirmek onları geleceğe hazırlamak olan öğretmenlerimize yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyor, açıklamamıza destek veren Eğitim-sen, Eğitim-Bir-sen, Aktif Eğitim-sen, Eğitim iş- Sen, TEÇ-SEN sendikalarının sendika başkanlarına teşekkür ediyorum. Darp edilen arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletir her türlü yasal süreçte yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Ayrıca ilgili veli hakkında tüm yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızın bilinmesini kamuoyuna saygı ile duyururuz.dedi.
Konuşmasına ilave olarak bundan sonra bu gibi olaylar yaşandığı sürüce öğretmenlerimiz kasklarla derse girmek zorunda kalacaklarını söyledi.
Yapılan basın açıklamasının ardından öğretmenlerin king kong kasklarını takarak derse girdikleri görüldü.