Erzincan Belediyesi'nde düzenlenen bayramlaşma töreninde Ak Parti Genel Başkan Başdanışmanı Binali Yıldırım hemşehrileri ile bayramlaştı.

Erzincan Belediyesi'nde düzenlenen bayramlaşma törenine İzmir Milletvekili, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, Ak Parti Genel Başkan Başdanışmanı Binali Yıldırım, Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Ak Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar katıldı. Düzenlenen törende ilk olarak bir konuşma yapan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, “Bayramlaşmalar birlik ve beraberliğimizin bir işaretidir. İnşallah bu bayram bütün İslam aleminin ve dünyanın barışına vesile olur.” diye konuştu.

Daha sonra bir konuşma yapan Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, “Bir senedir Erzincan'da görev yapıyorum. Her seferinde şuna şahit oldum. Erzincanlılar çok kadirşinas insanlar. Gösterdikleri yakın ilgiden dolayı tüm Erzincanlılara teşekkür eder, bayramlarını tebrik ederim.” dedi.

Bayramlaşma programında son olarak bir konuşma yapan Binali Yıldırım, huzur içerisinde bir bayram dileyerek, şunları ifade etti: “Biz ne güzel bayram yapıyoruz. Hava sıcak demiyoruz. Kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi artırıyoruz. Allah’a şükür ülkemizde huzur var. Barış var. Bir buçuk yıl oldu şehit cenazesi gelmiyor. İnsanlarımız anlamsız bir kavga için ölmüyor. Çok güzel bir şey. İnşallah bunun daim olması için de elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bizim güvenliğimiz bizim huzurumuz için hudut kapılarında yollarda nöbet tutan 7 gün 24 saat bizim rahatımız için çalışan askerlerimiz, güvenlik güçlerimiz var. Onlara çok teşekkür ediyoruz. Bu ülke için hayatını kaybetmiş, bu ülkenin bağımsızlığı için kanını dökmüş, gazilerimizi ve şehitlerimizi de rahmetle, minnetle ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad olsun. Bizim değerlerimiz var. Bu değerlerimizi şartlar ne olursa olsun yaşatmak zorundayız. Geçmişimizi koruyarak geleceği inşa edebiliriz. Eğer geçmişimizi inkar edersek, geçmişimizi ihmal edersek, geçmişimizi unutursak inşa edeceğimiz geleceğin ne bize ne gelecek kuşaklara ne de evlatlarımıza hiçbir faydası olmaz.”

Yapılan konuşmaların ardından Binali Yıldırım, Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Ak Parti Erzincan Miletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan Belediye Başkanı Cemalttin Başsoy ve beraberindekiler 100. Yıl Atatürk Huzurevi'ni ziyaret ettiler.