Otobüsünün altında kalan 4 yolcu olay yerine sevk AFAD, Can Arama Kurtarma, Erzincan Belediyesi Arama Kurtarma ve Kızılay ekipleri tarafından güçlükle çıkarıldı.

            Kaza bugün(07.01.2015) saat 22.00 sıralarında Erzincan-Sivas E-80 karayolunun 16’nci kilometresi Erzincan Üniversitesi Yerleşkesi mevkisinde meydana geldi. Erzurum’dan Mersin istikametine gitmekte olan Sedat Sarı yönetimindeki ve içerisinde 54 yolcu, 4 personel olmak üzere 58 kişinin bulunduğu 34 FA 6307 plakalı yolcu otobüsü, aşırı buzlanma ve tipi sebebiyle yoldan çıkarak şarampole uçtu. Yaklaşık 5 metre derinliğindeki şarampolde kaza sonrası adeta can pazarı yaşandı. Şiddetli tipi çalışmaları engellerken, kaza yerine sevk edilen AFAD, Can Arama Kurtarma, Erzincan Belediyesi Arama Kurtarma ve Kızılay ekipleri otobüs içerisinde sıkışan yaralıları çıkardı.

Kaza yerine sevk edilen ambulanslarla ile Mengücek Gazi Eğitim Araştırma, Özel Neon ve Araştırma Hastanesi A Blok’a sevk edilen yaralılar tedavi altına alındı.

Kazayı yaşayan vatandaşlar, yolun aşırı buzlu olması sebebiyle otobüsün kaydığını ve şarampole yuvarlandığını ifade ettiler.

Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.