Erzincan’da ölüm kavşağı olarak bilinen ve şimdiye kadar sayısız can ve mal kaybının meydana geldiği, birçok kişinin yaralanmasına sebep olan yeni terminal – jandarma kavşağında uzun süredir devam eden çalışmalarda alınmayan önlemler sürücüleri adeta isyan ettirdi. Uluslararası bir yol olan ve Erzincan’ı havaalanı ve şehirlerarası otobüs terminaline bağlayan karayolunda süren çalışmalarda tahrip edilen asfaltların yeniden dökülmeyerek yama yapılmaması araçlara zarar verirken trafiği de olumsuz yönde etkiliyor.

Erzincan’a uçak ve otobüsle gelenlerin kullandığı, şehrin imajını ortaya koyan bu yoldaki dev çukurlar ve karışık yol düzenine yetkililerin acil bir çözüm bulmaması ise kafalarda soru işareti oluşturuyor.

Çukurlara düşen birçok araçta zarar meydana gelirken, sürücüler ise artık yetkililerin bir an evvel önlem almalarını ve geçici olarak ulaşımın sağlandığı yolların asfaltlanmasını istediler.

Konya’dan Erzurum’a giderken yoldaki çukura düşerek aracında maddi hasar oluşan Engin Demir, çukuru fark etmeden düştüğünü belirterek “Erzurum istikametine giderken yağmur suyu ile dolmuş çukuru fark etmeden aracım ile düştüm. Aracımın ön jantı kırıldı ve maddi hasar oluştu. Böylesine önemli bir güzergahta hele hele şehir terminalinin giriş ve çıkışının olduğu noktada böyle bir çukurun olması ilginç. Diyecek bir şey yok eğer yetkililer bu çukurlara bu yollara acil olarak asfalt yapmazlarsa daha kötü kazalar olabilir. İnsanların araçları bu çukurlara düştükçe zarar görüyor buda cabası. Burada anladığım kadarı ile yol çalışması var. Çalışma olabilir ama sürücülerin, yolcuların, araç sahiplerinin mağdur edilmesi yanlış bir durum. Özellikle Binali Yıldırım beyin memleketinde bu yolların bu halde olması gerçekten hayret verici.” dedi.