Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

1. Dünya Savaşı yıllarında işgale uğrayan Erzincan'ın kurtuluşu sebebiyle Erzincan Belediyesi önünde bulunan Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, törende yaptığı konuşmada, Erzincan'ın düşman işgalinden kurtarılışının 101. yılının hep birlikte coşkuyla kutlandığını ifade ederek "13 Şubat 1918 tarihi bizim için sonsuza kadar bağımsız yaşayacağımız bir dönemin tarihidir. Bu milleti yok edemeyen, yüreğine acı bırakan her çaba, zalimin karşısında daha kılıcı keskin bir millet çıkarmıştır." dedi.

Başsoy, Türk tarihi ile iftihar ettiğini onu gelecek kuşaklara aktarmanın da en önemli vazifesi olduğunun bilincinde olduğunu ifade ederek,

"Tarih sadece acıların ve düşmanlıkların hatırlandığı bir hesaplaşma alanı değildir. Aksine, bu gün bize emanet edilen bu kadim coğrafyada, birbirimizi hazmedebilme kültürünün geliştiği, eşitlik ve sosyal adaletin hız kazandığı bir Erzincan bizim hedefimizdir. Hangi etnik kökenden, hangi siyasi anlayıştan olursa olsun, geçmişte olduğu gibi, bu gün de acılarını birlikte paylaşarak azaltacak. Mutluluklarını ve sevinçlerini de paylaşarak çoğaltacak, mutlu, aydınlık ve büyük Türkiye paydasında birleşerek büyümeye, güçlenmeye devam edeceğiz." ifadelerine yer verdi.

Törene, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, AK Parti Erzincan Milletvekili Burhan Çakır, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, askeri ve sivil erkanın yanı sıra gaziler ile çok sayıda vatandaş katıldı.