6 ilin bağlı olduğu Erzurum Orman İşletme Bölge Müdürlüğünde çalışan tek kadın orman muhafaza memuru Erzincan Orman İşletme Müdürlüğünde çalışıyor. Erzincan Orman İşletme Müdürlüğünde çalışan bölgenin tek kadın muhafaza memuru, orman varlığını korumak için zorluklara aldırış etmeden, işini severek azimle çalışıyor. 
Çalışma azmi ve gayretiyle kurum amirleri ile bölgedeki köylülerin takdirini toplayan Hatice Arıkan, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde tüm kadınlara mesaj vererek kadınlar bütün zorlukların üstesinden gelir dedi. 
 2012 yılında KPSS’yi kazanarak göreve başlayan Hatice Arıkan, orman varlığına yönelik tehditlere karşı devriye gezip kilometrelerce yol kat ediyor. 
Memuriyete Şarıkamış’ta başlayan 29 yaşındaki Arıkan, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Orman İşletme Meslek Yüksekokulunu bitirdikten sonra 2012 yılında girdiği KPSS'de aldığı puanla işe başladığını söyledi. 
Orman ve hayvanları çok sevdiğini söyleyen Arıkan, "Göreve atandığım günden bugüne kadar hiç masa başında çalışmayı düşünmedim” dedi.
Orman Muhafaza Memuru Hatice Arıkan, yaptığı açıklamada; “Bu mesleği seçmemim amacı doğayı ve hayvanları çok seviyorum. Birinin de bunları koruması gerekli. Bu neden ben olmayayım diye düşündüm. Ve bu mesleği seçtim. Gerçekten zor bir meslek. Ben bunu bayanlarında yapabileceğini göstermek istedim. 7/24 sürekli görevli görünüyoruz. İhbarları değerlendiriyoruz. Gece 02.00-03.00’a kadar kaldığımız oluyor. Geceleri ihbarların geldiği zamanlar oluyor. Mesleğimi yaparken ufak tefek zorlandığım oluyor. Özelliklede gece çalışmalarında ama o kadar da olacak. 5 yıldır bu mesleği yapıyorum. Yaptığım işi çok seviyorum ve memnunum. Bu yüzden de masa başı göreve geçmeye hiç niyetim yok. Mesleğin zorluğu olarak yangınlara gidiyoruz. 177’ye ihbar geldiğinde bunları değerlendiriyor ve itfaiye ile birlikte biz de yangına müdahale ekibi olarak gidiyoruz.
Bayanlara buradan istedikten sonra bütün zorlukların üstesinden gelebileceklerini göstermek istedim. Onlarda isterse bir çok zorluğun üstesinden gelebileceklerini göstermek istedim ben. Ailem mesleğimi seçerken beni çok destekledi. Doğayı ve hayvanları çok sevdiğimi biliyorlar. O yüzden bana tam destek verdiler” dedi.
Bölgenin tek bayan orman muhafaza memuru olan Hatice Arıkan’ın çalışmalarından memnun olduklarını söyleyen Orman İşletme Müdürü Tekin Işık: “Erzincan Orman İşletme Müdürlüğü olarak 300 bin hektarlık ormanlık alanımız var. İş çeşitliliğimiz çok fazla. Ormancılığın her türlüsü Erzincan’da bulunmakta. Yaz aylarında yangına çok hassas. Muhafaza memuru yönünden 2 muhafaza memurumuz bulunmakta. Erzincan merkez şefliğimizde. Muhafaza memurlarımız içerisinde bir bayan ormancımız bulunmaktadır. Bayan ormancımız Erzurum Orman Bölge Müdürlüğünde 6 ili kapsayan müdürlüğümüzde tek muhafaza memurumuz. Muhafaza memurluğumuz görev olarak çok zor bir görev ifşa ediyorlar. 8-5 kavramı kesinlikle bulunmamaktadır. 24 saat esasına göre çalışmaktadırlar. Polis bölgesinde polis görevi, jandarma bölgesinde jandarma görevi üstlenirler. Kaçakçılıkla mücadele ederler. Ormanlarımızın etkin korunması, kaçakçılıkla etkin mücadele için devriye görevi yaparlar. Kilometrelerce yol giderler. Bu iş gece gündüz yapılır. Ayrıyeten ormanların bakımı, gençleştirilmesi, fidanların bakımları bütün bu işleri yaparken işçilerimizin başında orman muhafaza memurlarımız var. Erzincan’da şuan iki ormancımızdan biri bayan. Diğer orman muhafaza memurumuzun tayini çıktı ve bayan orman muhafaza memurumuz ile bu işleri yürütmeye çalışıyoruz. Bayan orman muhafaza memurumuz 2012 KPSS’yi kazanarak bizim mesleğimize başladı. Mesleğini çok severek yapıyor. Bizde amirleri olarak çok memnunuz. Arazi işlerinde hep ön plana çıkıyor. Hatta biz büro da çalıştırmak istesek de o ısrarla arazide çalışmak istiyor. Çevreden orman köylerinden ilk etapta tepkiler aldık. Ama bu tepkiler hep olumlu. Bizim çalışmalarımıza da bir seviye kattığına inanıyorum. Orman köylülerimiz ile iletişimde bir mesafe ve seviye aldık. Köylülerimiz çok olumlu tepkiler veriyorlar. Orman muhafaza memurumuzun 5 yıl burada çalışma zorunluluğu var. Bundan sonra bayan ormancılarımızın mesleğimize çok katkı sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.