Yaklaşık 22 bin Erzincanlının yaşadığı Antalya’da ticaretten siyasete kadar bir çok alanda söz sahibi olan Erzincanlılar Milli Savunma eski Bakan’ı ve Antalya milletvekili  Vecdi Gönül’ün katılımı ile gerçekleştirilen gecesinde bir araya geldiler.
Düzenlenen gecede açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Aydın Çil Antalya’da yaşayan Erzincanlıların kısa sürede şehre adapte olarak sosyal ve ekonomik alanda önemli katkılar sağladığını bu katkının artarak devam ettiğini söyledi.
Öte yandan eşinin Erzincanlı olduğunu ifade eden Antalya Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Erzincan insanının mütedeyyin, ülkesini seven, milli ve manevi değerlere bağlı olduklarını açıkladı. Yılmaz, meslek hayatı süresince birçok yerde bulunduğunu belirterek bu güne kadar Erzincanlıların her hangi bir olaya karıştığına şahit olmadığını belirterek buda Erzincanlıların ülkesine ne kadar bağlı olduğunun en açık göstergesidir dedi.
Gecede son konuşmayı yapan eski Milli Savunma Bakanı ve Antalya Millet vekili Vecdi Gönül ise Erzincanlıların önlerinin açılması durumunda hemşerilerinin hizmet konusunda kendilerini şiar ettiğini ve çalıştığını belirterek, "Hepiniz burada hem Erzincan'ı unutmadan kalbimizde taşıyarak Antalya'yı da Antalyalılarla beraber kalkındırmanın gayreti içerisinde olacağız" diye konuştu.
Erzincan Türkülerinin söylendiği gece Erzincan yöresine ait olan Kete, tulum peyniri ve tandır ekmeği gibi  ikramları sunulması ve çekilen halaylar ile sona erdi.