04.11.2017 Cumartesi günü ERSİAD ve EKEV’in birlikte Erzincan’da düzenledikleri istişare toplantısında ERSİAD başkanı Gülbeyi SEZGİN’in basına yansıyan konuşmaları nedeniyle bu basın açıklamasının yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Bizler Erzincan Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak 28 Vakıf – Dernek ve Sendikayı temsil etmekteyiz. Dolayısıyla Erzincan’ı büyük ölçüde temsil eden bir platformuz. Platform olarak yaklaşık iki yıldır Erzincan’ın kalkınması, gelişmesi ve sorunlarının çözümü hususunda birlikte çaba sarf etmekteyiz. 15 Temmuz ihanet kalkışmasında Ülkemizin zor günlerinde Platformumuz meydanlardaydı ve bu süreçte yaptıkları da Erzincan kamuoyunun bilgisi dahilindedir.

Buna rağmen; Ne Platformumuz, ne de platformumuzun hiçbir üyesi düzenlenen söz konusu istişare toplantısına davet edilmemiştir. Durum böyleyken toplantıya katılımın az olmasını gerekçe göstererek Gülbeyi SEZGİN, tüm Erzincan sivil toplum kuruluşlarını suçlayıcı açıklamalar yapmıştır. Bununla da yetinmemiş : ‘’ Erzincan değişiyor, gelişiyor ama Erzincan merkez insanı buna layık mı? ‘’ gibi talihsiz açıklamalarda bulunmuştur.

Erzincan’ın ve Erzincanlının kıymetini ve neye layık olacağını belirlemek hiç kimsenin hakkı da - haddi de değildir.

Bu istişare toplantısını organize edenler, Erzincan Sivil Toplum Kuruluşları Platformunu davet etmeyip dışlayarak neyi amaçlamışlardır?

Bizler, Erzincan dışındaki kuruluşlarımız ve insanlarımızla onur duyarken, Sayın başkanın –sanki Erzincanlı değilmiş gibi- şehrimizi ve insanımızı tahkir eden bu sözleri esefle karşılanmıştır. Erzincan; merkeziyle, ilçeleriyle il dışındaki hemşehrileriyle ve Erzincan’a yerleşmiş ve Erzincan’ı özümsemiş bütün fertleriyle birdir ve bütündür. Bu birliğimizi merkez-ilçe ayrımı gibi suni ayrımlarla kimsenin ayrıştırma yapmaya hakkı yoktur.

Bizler Erzincan Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak Erzincanı ve Erzincanlıyı küçük düşüren bu açıklamayı yapan Gülbeyi Sezgin’i kınıyor ve Erzincanlılardan özür dilemesini bekliyoruz. Bizler, Erzincanın meselelerine şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da birlik ve beraberlik anlayışıyla sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

BİDAYET İSLAMİ İLİMLER VAKFI, BİRLİK VAKFI ERZİNCAN ŞUBESİ, BEYAZAY DERNEĞİ, BÜRO MEMUR-SEN, DİN GÖREVLİLERİ DERNEĞİ, DİYANET SEN ERZİNCAN ŞUBESİ, DOSTLAR DERNEĞİ, ERİHMED, ERDAV, EĞİTİM BİR SEN, ENSAR ERZİNCAN ŞUBESİ, HACEGÜL VAKFI, HAK-İŞ, HAYRAT VAKFI, İHLAS VAKFI , ERZİNCAN İNSAN VE MEDENİYET HAREKETİ DERNEĞİ, İLİM YAYMA CEMİYETİ ERZİNCAN ŞUBESİ, İHH ERZİNCAN ŞUBESİ, İHYA VAKFI ERZİNCAN ŞUBESİ, KEYDER, MEMUR-SEN, MEDİNE DERNEĞİ, MEDİNE VAKFI, MÜSİAD ERZİNCAN ŞUBESİ, NİYAZİYE VAKFI, REYHAN VAKFI , TOÇ BİR SEN ERZİNCAN ŞUBESİ, SAĞLIK-SEN ERZİNCAN ŞUBE, VAHDET VAKFI ERZİNCAN ŞUBESİ