Diyanet İşleri Başkanlığı ile TİDEF (Türkiye İlâhiyât Tedrisatına Yardım Eden Dernekler Federasyonu) arasında imzalanan protokol gereği ve Başkanlığımızın 05.02.2014 tarih ve 237 sayılı onayı ile İmam Hatip ve Müezzin Kayyımlarımızın camii cemaati, mahalle halkı ve toplum üzerindeki saygınlık ve örneklik özelliklerini geliştirerek “daha etkili bir din hizmeti” sunabilmelerine yardımcı olmak amacıyla ilimiz genelindeki B ve C Grubu Camii Görevlileri’ne yönelik “Etkili Din Görevlisi Eğitim ve Gelişim Programı” seminerleri düzenlendi. Düzenlenen bu seminerler TİDEF tarafından davet edilen hocalar tarafından verildi. Erzincan il müftülük konferans salonunda düzenlenen proğrama il müftüsü Yavuz Karabayır, İmam Hatipler, Kur'an Kursu öğreticileri ve öğrenciler katıldı.
Seminerlere B ve C Grubu cami görevlilerinin yanı sıra D Grubu cami görevlileri de iştiyakla katılmışlar, Kur’an kursu öğreticileri ile beraber yaklaşık 500 kişilik personel bu eğitimi aldı.
Cumartesi günü sabah saat 8.30’da başlayarak akşam saat 16.00’da sona eren program, İl Müftülüğü Konferans Salonu ve Fuaye Salonlarında Bayan ve Erkek personelimiz için ayrı ayrı düzenlenerek sunumlar eşliğinde icra edildi.
Sunuculuğunu Personel Şube Müdürü Köksal Durdu’nun yaptığı ve Yoğurtlu Beldesi Camii İmam Hatibi Yusuf Kocatürk’ün tilavet ettiği Kur’an-ı Kerim ile başlayan program, İl Müftüsü Yavuz Karabayır’ın açış ve hoş geldiniz konuşmasıyla başladı. Daha sonra “Günümüz Din Görevlilerinin İrşâd ve Eğitim Hizmetleri” konulu sunumunu yapmak üzere Emekli İmam Hatip ve Vaiz Mahmut Toptaş Hoca efendi kürsüye geldi.
Emekli İmam Hatip ve Vaiz Mahmut Toptaş’ın sunumunun ardından Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, “Din Eğitiminde Kurumlararası Koordinasyon ve İşbirliği” konulu sunumunu görsel materyaller eşliğinde yaptı.
Seminerlerin Öğle namazından sonraki bölümünde ilk olarak “Din Hizmetinde İlkeler ve Yakın Tarihimizden Örnekler” konulu sunumuyla İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ahmet Koç sunumunu yaptı. Ardında kürsüye gelen Eğitim Bilimleri ve Sosyal Araştırmalar Derneği Eğitim Yönetimi ve Denetimi Uzmanı, Tasavvuf araştırmacısı, Yazar, Mühendis Şaban Karaköse “Dini Danışmanlık ve Rehberlik” konulu sinevizyon sunumu eşliğinde seminerini verdi.
Bütün katılımcı hocalara İl müftülüğümüz tarafından hazırlanan hediyeleri takdim edildi ve kendilerine yaptıkları sunumlar dolayısıyla teşekkür edildi. Verilen seminerler dolayısıyla görüşlerine başvurduğumuz personel, genel anlamda seminerleri çok yararlı bulduklarını ve daha sıklıkla, ihtiyaç bulunan tüm konularda seminerlerin artırılmasını ve düzenlenmesini istediler. Ayrıca katılımcı hocalar tarafından personel için hazırlanan bir anket doldurularak teslim edildi.