ERZİNCAN (AA) - Erzincan'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) kentteki mütevelli heyeti üyeleri ile örgütle iltisaklı okulların yönetici ve çalışanlarının da aralarında bulunduğu 37'si tutuklu 72 sanığın yargılanmasına Pazartesi günü başlanacak.

Erzincan 2. Ağır Ceza Mahkemesince, Erzincan Polis Meslek Yüksek Okulunda (POMEM) oluşturulan salonda görülecek duruşmada, FETÖ/PDY'nin sözde "il imam yardımcıları" Abbas Parilti ve Ekrem Bayrak, "il mali sorumlu yardımcıları" Haluk Alturan ve Orhan Say ile kentteki yurt, okul ve dershanelerinden sorumlu Rahman Kayımtu ve Veysel Akdoğan ile iş adamlarının da bulunduğu sanıklar, ilk kez hakim karşısına çıkacak.

Sanıkların "terör örgütü üyeliği" ve "örgüte finans desteği sağlamak" suçlarından cezalandırılmaları talep ediliyor.

Duruşmanın 20 Ekim'e kadar sürmesi planlanıyor.

- İddianameden

İddianamede, FETÖ/PDY'nin kentteki mütevelli heyeti üyesi olmakla suçlanan bazı sanıkların, FETÖ'nün KHK ile kapatılan Erzincan Girişimci İşadamları ve Sanayicileri Derneği (EGİSAD) ile Osman Fevzi Efendi Eğitim Sağlık ve Kültür Vakfı aracılığıyla "Sosyal Destek Programı (SODES)" projelerinde usulsüzlük yaptıkları, projeden sağlanan haksız geliri örgüt ve ona yakın kuruluşlara aktardıkları belirtiliyor.

FETÖ ile iltisaklı derneklerde yönetici ve üye oldukları tespit edilen bazı sanıkların da örgütün finans kurumu Bank Asya'da hesapları bulunduğu, bazılarının da "ByLock" kullandıkları iddianamede yer alıyor.