Geçtiğimiz aylarda yapılan kanuni düzenlemeyle lağvedilen KYK Bölge Müdürlüklerinin yerine kurulan İl Müdürlüklerine atamalar yapıldı. Erzincan Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğüne Eğitimci -Türk Halk Bilim Uzmanı Mimar Sinan İlkokulu Müdürü Fevzi Sarıçiçek atandı

  Yapılan yasal düzenleme sonrası Türkiye genelinde bulunan 20 bölge müdürlüğünün kapatılmasının ardından 81 ilde Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü oluşturulmuştu. Daha önce Erzurum Bölge Müdürlüğüne bağlı olan Erzincan'da oluşturulan Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğüne Eğitimci -Halk Bilim Uzmanı Mimar Sinan İlkokulu Müdürü Fevzi Sarıçiçek atandı. 24.08.2015 tarihinde asaleten atandı Kredi Yurtlar Erzincan İl Müdürlüğüne atanan Fevzi Sarıçiçek 24 Ağustos Pazartesi günü görevine başladı.

  Yurtların genel durumu hakkında kısa bilgi veren Sarıçiçek, İl Müdürlüğü'nün yapılanması hakkında konuştu. Kredi Yurtlar Erzincan İl Müdürü Fevzi Sarıçiçek açıklamasında; "Gençlik Spor Bakanlığımızın bünyesinde hizmet veren Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğümüz yapılan değişikliklerle Bölge Müdürlüklerini kapatmış bulunuyor. 31 Aralık'a kadar her ilde oluşturulacak olan İl Müdürlükleri yapılanması tamamlanıncaya kadar birçok işlem kapatılan Bölge Müdürlükleri üzerindeki görevleri devam edecek ama 31 Aralık'tan sonra her il kendi İl Müdürlüğü bünyesindeki birimlerini oluşturarak kendi yurtlarını, kendi hizmet alımlarını, personelini ve öğrencileri ile ilgili planlamalarını, programlarını bu yeni yapılanma çerçevesinde gerçekleştirecek.İl Müdürlüğümüz bünyesinde en az iki tane Şube Müdürlüğü olacak.

  Aynı zamanda İl merkezimizde bulunan 3 erkek ve 3 bayan yurdumuz var. Bunların Yurt Müdürlüklerinin atamaları tamamlanacak. İl Müdürlüğü yanı sıra bir tane erkek yurtları müdürümüz atandı ve bir tane de kız yurtları müdürümüz atandı. Ayrıca iki tane kız yurdu müdiremizde ve iki tane erkek yurt müdürümüz henüz atanmadı, onlarında atanma kararnamelerini bekliyoruz. Memurlarımız, birimlerimiz, hizmet alımlarımız ve tüm idari yapılarımızın oluşması içinde kadrolarımızın ve birim yapılarımızın bölgelerle tamamen ayrışması gerekiyor. Bu süreci bekliyoruz ve buda tamamlandığında Erzincan’da Kredi Yurtlar İl Müdürlüğümüzün yapılanması tamamlanmış olacak. Bu konuda bilindiği üzere kendisi de Erzincanlıdır,

  Genel Müdürümüz Sinan Aksu’nun çok hassas ve duyarlı olduğunu da iletmek istiyorum. Erzincan’da hızlı bir şekilde yurt yapılanması en azından kendi binamızı yapamasak bile ön protokollerle özel sektörden yapılan yurtların kirala yoluna giderek yeni yurt binaları, Kredi Yurtlar Genel Müdürünün istediği yurt prosedüre uygun yurtların yapılmasını sağlayarak onları öğrencilerimizin hizmetine sunuyoruz. Şu anda Terzibaba Yurdumuzun teslimatı yapıldı, öğrenci kayırları için hazır.

  Bunun akabinde de ön protokolü yapılmış ve birinin inşaatının başladığı ve diğerinin de hazırlıklarının devam ettiği iki yeni yurdumuz olacak. Bunlarda bitince Erzincan’da gelecek yıl Allah nasip ederse içi Ranalı yurt neredeyse kalmayacak. Hepsi bazalı, öğrencilerimizin kalacağı öğrencilerimizin kalacağı yurtlar olacak. Genel Müdürlüğümüzün yapmak istediği öğrenci talebi çoğaldıkça eğer kendimiz inşaatını yapıp yurt yetiştiremiyorsak kiralama yoluna giderek çocuklarımızın bir an önce mağduriyetini gidermeye gidiyoruz. Bizde şu anda 10 kişilik oda yok, bunların tamamı iptal oldu. Birkaç tane 8 kişilik var ve onları bile 4’e kadar düşürmenin hesabını yapıyoruz. Bunu yapabilmemiz içinde yeni yurtlarımızın bitmesini bekliyoruz” dedi.

  Fevzi Sarıçiçek Kimdir? Fevzi Sarıçiçek Erzincan Eğitim Fakültesi’nde Sınıf Öğretmenliğini bitirdi. Ardından Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Endüstri Türk Dili ve Eedebiyatı Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisans yaptı. Sarıçiçek, 1 yıl özel sektörde öğretmenlik yaptı. Ardından 19 yıl Milli Eğitimde Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği-Sınıf Öğretmenliği yaptı. Lise ve Üniversite yıllarında gazetecilik ve muhabirlik mesleğiyle de uğraşan Fevzi Sarıçiçek Afganlı mültecilere Türkçe, Okuma ve Yazma Öğretimi Kursu verdi. Fevzi Sarıçiçek ayrıca Erzincan’ın ilk, Türkiye’de ise 202. olarak Uzman Öğretmenlik unvanını aldı. Yabancı Dilde İngilizce bilen Fevzi Sarıçiçek, evli ve 3 çocuk babasıdır.