Geçit Belediye Başkanı Metin Bal açıklamalarını söyle dile getirdi; “2014 30 Mart yerel seçimlerinden sonra 2 Nisan'da görev aldık kısaca çalışmalarımızı özetleyecek olursak beldemizde göreve başlar başlamaz görüldüğü gibi belediye binasını belediye bahçesini binanın tadilatını yaptık devamında iki tane mezarlığımızın çevre düzenlemesi ışıklandırmasını yapıldı devamında iki tane okulumuzun çevre düzeni Cem evimizin yalıtımı doğalgazı camimizin yalıtımı ve çevre düzeni sulamasını yaptırdık bir tane sondaj yaptırdık bir tane köprü yaptırdık.
2016 yılı içerisinde beldemizde 7 kilometre banket kaldırım yani beldemizin imarını yapmış olduk onun devamında da iki milyon kilit taş ihalesini yaptık yarın itibariyle pazartesi en geç başlayacaklar devamında 3 milyonluk yine 7 kilometre sıcak asfalt çalışmalarımız başlamıştır göründüğünü gibi bunun yanında da beldemizde tabii ki Sarıyer Belediyesi'ne teşekkür ediyorum 110 tane öğrencimizi kardeş belediye olarak gezmeye gönderdik beldemizde tiyatro çalışmalarımız beldemizde ki okullarımıza kırtasiye yardımı beldemizde ki ihtiyacı olan belde sakinlerine yardımlarımız sürüyor aynı zamanda bayramda 300 paket gıda yardımı yaptık. Yani bütün bu çalışmalarımız devam ediyor beldemizde ki ihtiyacı olan ailelerimizin gerek bahçe duvarı gerek yardımlarını belediye tarafından karşılıyoruz. Tabi ki başlı başına ekip olayı, çalışan arkadaşlarımıza meclis üyemiz e-mail üyelerimize teşekkür ediyorum. Bunları nasıl yaptık derseniz öyle de tahmin ediyorum kaynak nereden nasıl oldu; Tabii ki beldemizin ciddi sıkıntıları hep siyasiler söyler ya sıkıntılarla devraldık ama biz geçmişten ders dinliyoruz geçmişten ders çıkarıyoruz sorunlarımız daha göreve gelmeden önce çalışmalarımızın tespitleri vardı; O nedenle her zaman ben kendim de bunu telafi ederim bir şeyin projesi % 51 hazır olduğu için mevcut sorunları da bildiğimiz için küçük belli başlı imkânsızlıklar vardı yaptığımız işlerin 5 milyonu İller Bankası'ndan kredi ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Diğeri de beldemizde ve Erzincan ilimizde Cem evimizi yaparken ismini telaffuz etmekte de gururla hiç de bir sakınca görmüyorum birçok insan yardımcı oldu; Ama özellikle Ahmet Tanoğlu 16 bin lira gibi bize yardımı oldu camimizde yani yaptığımız işlerde beldemizin aynı zamanda ışıklandırma sokak LED lamba kemerlerimizi bunları da belde Erzincan ilimizdeki esnaflarımız dan gerekli destekleri alarak başarmış olduk  bu nedenle de çalışmalarımız devam ediyor.”

Gerekli Kurumlara Yazıları Yazdık
Geçit Belediye Başkanı Metin Bal konuşmasında; “ İkinci hazırlıklarımız belediyenin önünde görüldüğü gibi daha önce ki yönetimler tarafından yapılan Pazaryeri projesi bitmek üzere burayı farklı düşünüyoruz TOKİ'nin üzerinde gördüğümüz geçmişte kötü durumda olan spor sahasını Spor Kompleksi projesi olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz birinci etap TOKİ nin önünde 12 bin metrekare olan yürüyüş yolları su havuzları var burayı da park olarak düşünüyoruz. Aralık vermeden yorulmadan yolumuza devam edeceğiz. Zaten benim seçim sloganım  “Ben Yok biz Varız” iddialı bir laf etmiştim. Demiştim ki belde halkımıza özellikle ben çalışmaktan yorulmazken siz beni izlerken yorulacaksınız şimdi beldemizin ana arterlerinde ciddi bir şekilde sorun var. 1724 daire TOKİ oluşu nedeniyle trafik sıkıntımız var yollarımız güzel oldu ama beldemizin 4 tane de ana arteri yollarını şu anda gerekli olan düzenlemelerinin yapılması için yazılarını gerekli kurumlara yazdık çalışmalarımız devam ediyor.

Yaptırım Gücümüz % 2
1400 daire tam olarak da dolmamasına rağmen halk otobüsleri bizde özellikle Erzincan'a bitişik olduğumuz için yaya devam ediyorlar o konuda çalışmalarımız var ama şirket belli bir seviyeye geldiğinde bizim öyle ihtiyacı olan öğrencilerimiz ihtiyaçlı ailelerimiz hatta raporu olan aile bireylerimiz var bu konuda da çalışmalarımız devam ediyor Tabii ki gönül ister ki belde için özellikle geçmişte hani geçmiş en kolayı suçlar anlamda değil de geçmişte iki tane otobüs hattımız olmasına rağmen belediyenin yasal prosedürleri yapılmadığı gibi bu haklarımızı da iptal olmuş. Ne yazık ki mevcut taşımacılık şirketine %2 ortaklığımız. Bu nedenle de yaptırım gücümüz de % 2 oluyor.” şeklinde konuştu.