Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile KOSGEB’in ortaklaşa düzenlediği Genç Girişimciler için Uygulamalı Girişimcilik Eğitim programına katılan kursiyerlere sertifikaları düzenlenen tören ile verildi.

Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezinde düzenlenen sertifika törenine Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, İl Müdürü Burak Mumcu, Gençlik Merkezi Müdürü Yasin Özdemir, Gençlik Liderleri ve kursiyerler katıldı.

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman tarafından "Gencim, Girişimciyim, Güçlüyüm" sloganıyla KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen ‘Genç Girişimciler İçin Uygulamalı Girişimcilik Eğitim programını tamamlayan 29 genç girişimciye sertifikaları verildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burak Mumcu, eğitimler ve kursiyerlerin faydalanabileceği olanaklar hakkında bilgi verdi. İl Müdürü Mumcu, “81 ilde hayata geçirilen proje sonunda girişimcilik eğitimini başarı ile tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan genç girişimciler, KOSGEB’in yeni iş kuranlara verdiği 30 Bin TL'ye kadar hibe ve 70 Bin TL'ye kadar faizsiz krediye başvuru hakkına sahip oldular” dedi.

Sertifika Dağıtım töreninde bir konuşma yapan Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, yetişme çağındaki gençlerin girişimcilik konusunda eğitime alınmalarının önemine işaret ederek, genç girişimcilerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Gençlik Merkezlerinin, gençlerin yeteneklerinin ortaya çıkartılarak hayata atılmaları ve bir meslek sahibi olmaları açısından önemli kurslar düzenlediğini kaydeden Vali kahraman, “Birçok alanda; yabancı dil kurslarından müzik kurslarına, kültür-sanat kurslarından, spor branşlarındaki değişik kurslara kadar gençlik merkezlerimizde çok güzel eğitimler veriliyor, geleceğe hazırlanmalarına vesile oluyor. İş arayan kişi olmaktan ziyade aranan kişi olmak konusunda kendinizi yetiştirmeniz, geliştirmeniz son derece önemli. Çünkü Erzincan da birçok kurumda, işletmede, Organize Sanayi Bölgelerinde, şehir merkezindeki iş yerlerimizde değişik nitelikte personel arandığını biliyorum. Aranan kişilere uygun, o vasıflara sahip donanımlı gençlerimizin olması halinde de onların çok kolaylıkla iş bulabildiklerini biliyorum. Siz kendinizi ne kadar iyi yetiştirirseniz, ne kadar çok donanımlı olursanız, eşitlerinize göre ne kadar çok önde olursanız hem çalışma hayatında, hem de aile hayatında başarıya ve mutluluğa ulaşmanız son derece kolay olur. Bu kursumuz gençlerimizin iş hayatına atılmaları konusunda girişimcilik ya da benzeri konularda kendilerini yetiştirmeleri konusunda çok güzel bir fırsat sundu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Erzincan Valisi Süleyman Kahraman tarafından kursiyerlere sertifikaları verildi.