Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi gençleri afetler konusunda bilinçlendirdi. Erzincan Gençlik Merkezi tarafından 13 Mart 1992 Erzincan Depreminin 26. yıldönümünde gençlere temel afet bilinci eğitimi verildi.

Çukurkuyu Fatih İmam Hatip Ortaokulunda gerçekleştirilen eğitimde gençlere "Afete Hazır mıyız?" konulu seminer yapıldı. Seminer kapsamında olası afetlere karşı alınacak tedbirler ve yapılacaklar hakkında bilgiler verildi.

Düzenlenen seminer hakkında bilgi veren Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burak Mumcu; “Erzincan bilindiği üzere tarih boyunca deprem dolayısıyla çok büyük acılar çekmiş ve Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde bulunan bir şehirdir. Ülkemiz genel itibarı ile deprem kuşağında yer alan bir ülkedir. Bizler de hem ülkemizin hem de şehrimizin bir deprem bölgesinde olduğu bilincini anlatmak deprem karşısında hazır olup olmadığımızı belirlemek amacı ile gençlerimize yönelik böyle bir seminer verdik. Ülkemizin bir gerçeği olan deprem afetine karşı alınacak tedbirler ve yapılacaklar konusunda gençlerimize çeşitli bilgiler verilip sunumlar gerçekleştirdik.” Dedi.