Taksim'deki Gezi Parkı olaylarına destek vermek amacı ile Erzincan'da düzenlenen eylemlerle ilgili olaylarda provokatörlük yaptıkları ileri sürülen, TKP/ML-Konferans Örgütüne yönelik Terörle Mücadele, Güvenlik, KOM ve Özel Harekat ekipleri 25 Haziran 2013 günü saat 06.00'da eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda gözaltına alınan 1'i kadın toplam 8 kişi tutuklandı.  
Görevi yaptırmamak için direnme, kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama, silahlı terör örgütüne üye olma, tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme, terör örgütü propagandası' suçlarından 10 yıldan 27 yıla kadar hapis cezası istemi ile yargılanan 8 kişi, bugün ilk kez hakim karşısına çıkarıldı.
Duruşmada sanık olan üniversite öğrencileri Ali S. (19), Dağlar D. (19), Özgün K. (21), Özcan K. (22), Çetin K. (24), Muhammet Ç. (26), Ahmet D. (31) ve işçi Can K. (29) ve yakınları hazır bulundu. CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık ve Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün tutuklulara destek vermek için duruşmayı izledi. Suçlamaları kabul etmeyen sanıklar, eyleme katılarak demokratik tepkilerini ortaya koyduklarını söyledi Mahkeme heyeti 8 kişinin tahliyelerine karar vererek duruşmayı erteledi.