Hukuki Araştırmacılar Derneği (HUDER) Erzincan temsilciliği kuruluyor. Henüz temsilcilik olarak kurulacak olan dernek önümüzdeki günlerde yönetim kadrosunu oluşturacak.

Hukuki Araştırmacılar Derneği (HUDER) Erzincan İl Temsilcisi Av. Bahadır Pir, dernek ve dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Pir; “Hukuki Araştırmalar Derneği 1988 yılında kurulmuş olup; Türkiye’nin en köklü ve en yüksek üyeye sahip sivil hukuk kuruluşudur. Türkiye’de 23 şube, 47 temsilcilik olmak üzere 70 ilde; dünyada Almanya, İngiltere, Japonya, Makedonya, Moğolistan ve Azerbaycan olmak üzere 6 ülkede teşkilatları ve gönüllüleri ile faaliyetlerine istikrarlı olarak devam edebilmiş tek hukuk kuruluşudur.

Hukuki Araştırmalar Derneği’nin amacı; bir dernek olarak teşkilatlanmasını işaret eden iradelerin, önderlerinin niyet ve inançlarından asla ödün vermeden, milletimizin milli değerlerinden hasıl olmuş ilke ve değerleri savunmak, üyelerinin sosyal ve mesleki sahada yardımlaşma ve dayanışmalarını sağlamak, mesleki bilgi, gelenek ve kültürlerini artırmak ve genel anlamda sağlıklı ve istikrarlı bir hukuk düzenini temin etmektir. Derneğimizin Erzincan Temsilciliğini kurmak üzere Genel Merkezimiz tarafından yetkilendirilmiş bulunmaktayım bu vesileyle derneğimizin Erzincan Temsilciliğinin memleketimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.