Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde yaşayan Ahıska Türkü genç, hayalindeki akrobasi motosikletini bahçesindeki tamirhanede hurda motosiklet ve demir parçalarından üretti.

Ukrayna'dan getirilerek ilçenin Geyikli Mahallesinde iskan edilen Ahıska Türklerinden 28 yaşındaki Bayram Taştan, çocukluk hayali olan akrobasi motosikletini hurdacılardan aldığı motosiklet ve diğer parçalardan kendisi imal etti.

Akrobasi motosikletlerine ilgi duyan Taştan, öz vatanına kavuştuktan sonra çocukluk hayali olan motosikleti almak için araştırma yaptı. İstediği gibi bir motosiklet bulamayan Taştan, diğer bulduğu motosikletlerinde çok pahalı olmasından dolayı kendi motosikletini üretmeye karar verdi.

Üzümlü Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde kaynak ve demir işlerinde çalışan Taştan, önce evinin bahçesine brandalarda bir tamir atölyesi kurdu.

Atölyesinin tüm tamir araç ve gereçlerini de tamamlayan Taştan, daha sonra bölgedeki hurdacıları gezerek hurda motosiklet parçalarını satın aldı.

Taştan motosikletinin proje çizimlerini tamamladıktan sonra evinin bahçesindeki atölye de tamamı hurda parçalardan 1,5 ayda hayalindeki motosikleti yapmayı başardı.

Taştan, 2 litre benzinle yaklaşık olarak 100 kilometre giden motosikletle trafiğe kapalı alanlarda gönlünce sürüp eğleniyor.


AA muhabirine konuşan Taştan, "İlk önce araştırdım, kendime özel bir motosiklet istiyordum ama bulamadım. Pahalıydı, gönlüme göre bir motosiklet bulamayınca da hurdacıları araştırdım. Sonra onlarda hurda bir motosiklet buldum. Orada her şey başladı.

İlk önce kendime bir tamirhane kurdum. Sonra hurdacıları araştırıp onlarda ucuz bir motosiklet bulunca kendi tamirhanemde üretmeye başladım. Projesi ile birlikte yaklaşık 1,5 ay içerisinde motosiklet yaptım. Kendime özel, kendime ait oldu. Dağda, bayırda istediğim gibi gidiyor. Hiçbir yerde beni yolda bırakmadı. Dağlarda gezdim çok güzel. Kendime özel bir motosiklet oldu." dedi.

Motosikletinin yoğun ilgi gördüğünü de ifade eden Taştan, motorun kendine yaklaşık maliyetinin de 2 bin lira olduğunu sözlerine ekledi.