Alınan bilgilere göre kaza Erzincan - Erzurum karayolunun 48. kilometresi Üzümlü ilçesi Sansa deresi mevkiinde meydana geldi. Erzincan istikametine gelen Ender Fidan yönetimindeki 61 K 1282 plakalı tır, aynı istikamete giden İbrahim Kılıç yönetimindeki 31 P 8255 plakalı kum yüklü tıra arkadan çarptı. Çarpmanın etkisi ile kupa kısmı tamamen ezilerek hurda yığınına dönen tırın içinde sıkışan Ender Fidan yoldan geçen diğer sürücülerin uğraşları sonucu sıkıştığı yerden çıkartıldı. Kaza yerine gelen ambulansla kazaya karışan iki tırın sürücüsüde Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların hayati tehlikelerinin olmadığı öğrenildi.

Kazada Ender Fidan yönetimindeki tırda yüklü olan kayısıların bir bölümü kazanın şiddeti ile karayoluna savruldu. Kaza nedeniyle Erzincan - Erzurum karayolunun geliş istikameti tek şeritten kontrollü şekilde sağlanırken uzun araç kuyruğu oluştu.

Kazanın ardından karayolları ekiplerinin yaptığı temizlik ve işaretleme çalışmaları ile karayolunda ulaşım normale döndü.