İçişleri Bakanı Efkan Ala, son günlerde Suriye vatandaşlarına yönelik saldırılara ilişkin, “Bugün 1 milyon 150 bine yakın Suriyeli kardeşimiz Türkiye’de. Bizim inancımızın köklerinde olan ensar, muhacir yardımlaşmasının en güzel örneğini göstererek, inanmış bir topluma yakışır vaziyette yardımlaşıyor ve birbirinin derdine hemdert oluyor. Bunu bozmak isteyenler, fitne çıkarmak isteyenler hep olacaktır, olmuştur” dedi. 
İçişleri Bakanı Efkan Ala, çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere havayolu ile Erzincan’a geldi. Erzincan Havalimanı’nda Vali Abdurrahman Akdemir, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş tarafından karşılanan Bakan Ala, ilk ziyaretini valilik binasına yaptı. Burada Vali Abdurrahman Akdemir tarafından şehirde yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi alan Bakan Ala, Erzincan’ı ziyaret etmekten büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade ederek, İslam dünyası ve insanlık olarak son günlerde buruk bir Ramazan geçirdiklerini söyledi. Bakan Ala, “Sabah saatlerinde Gazze’de çocukların nasıl şehit edildiğini, nasıl bombalandığını gördük, yüreğimiz parçalandı. O bakımdan bir an önce bu saldırıların durdurulması temennisiyle İslam dünyasının genelinde, sonra Türkiye’nin ve Erzincanlı vatandaşların Ramazan'ını tebrik ediyoruz” dedi.
Erzincan’ın bulunduğu konjektor itibariyle çok önemli bir yerde olduğunun altını çizen İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Erzincan yüzde 71 oy oranıyla milletimizin başkanını yani cumhurun başkanını cumhur seçecek, kararını vermiştir referandumda. Çok ciddi ve yüksek bir orandır. Dolayısıyla tüm Erzincanlı kardeşlerimizi Türkiye’nin bu makas değişimine verdikleri destek ve katkıdan dolayı tebrik ediyorum” dedi.

"BİZİM MİLLETİMİZE YAKIŞAN TAVRI GÖSTERECEĞİZ"
Bakan Ala konuşmasında Suriye vatandaşlarına yönelik son günlerde yapılan saldırılara da dikkat çekerek, “Türkiye’de istikrar yaşanırken, komşularımızda iç savaşlar yaşanıyor. İstikrarsızlık, ağır maliyetler ödettiriyor. Oradaki kardeşlerimize, bizlere de sirayet ediyor, bugün 1 milyon 150 bine yakın Suriyeli kardeşimiz Türkiye’de. Bizim inancımızın köklerinde olan ensar, muhacir yardımlaşmasının en güzel örneğini göstererek, inanmış bir topluma yakışır vaziyette yardımlaşıyor ve birbirinin derdine hemdert oluyor. Bunu bozmak isteyenler, fitne çıkarmak isteyenler hep olacaktır, olmuştur. Hükümetin duruşunu beğenmeyip veya bu duruşundan rahatsız olanlar, dışarıda ve içeride işbirliği yaparak hükümetin ve Türkiye’nin istikrarına saldırıda bulunmak arzusunda olmuşlardır ama dik duruş, doğru duruş bunların hepsinin püskürtülmesini sağladı. Bundan sonra da böyle olacaktır" dedi.
"İftiralar, yanlış kampanyalar, provokasyonlar Türkiye’deki bu istikrarın devam etmesini önleyemeyecektir" diyen Bakan Ala, "Biz Türk Milleti’ne bizim milletimize yakışan tavrı göstereceğiz, gösteriyoruz. Ufak tefek hadiseler ya da bu hadiseleri büyütmek isteyen provokasyonlara da hiçbir zaman gelmeyeceğiz. Bu istikrarsız ortamında bölgede, istikrar adası olarak ve istikrarın numunesi olarak burada demokrasimizi, ekonomimizi geliştiriyoruz ve dünyanın kriz yaşadığı dönemlerde de hiçbir kriz yaşamadan ekonomik büyümemizi de geliştirerek devam ettiriyoruz, programlarımızı uyguluyoruz. İnşallah Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nde de milletimizin kararıyla yeni bir liderlik, artık devlet millet bütünleşmesi tamamen sağlanmış vaziyette, istikrarı sürdürerek, yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.
İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya ziyaretinden dolayı Vali Abdurrahman Akdemir tarafından Erzincan Bakırı hediye edildi. Ala valilik ziyaretinin ardından Erzincan Belediyesi ve partisinin il başkanlığını da ziyaret etti.